Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prvorođena beba u Požegi

Prvi se u ovoj godini rodio Petar Kovačević iz Pleternice

beba
Foto: Dušan Mirković /Pixsell
1/3
02.01.2014.
u 20:25

-Nakon jednog perioda u kojem se svake godine broj novorođene djece značajno smanjivao posljednjih nekoliko godina došlo je do stabiliziranja broja novorođenih između 550 i 600 - kazao je sanacijski upravitelj bolnice dr. Željko Glavić.

Prvorođeni stanovnik Požeško – slavonske županije je Petar Kovačević. Svijet je ugledao danas u 14,05 sati. Dug je 52 centimetra, a težak 3.900 grama.

-Termin nam je inače bio 10. siječanj, ali Petar se požurio, hvala Bogu, sve je bilo u redu. Nisam očekivala da on bude prva rođena beba u ovoj godini. Kod kuće još imam kćer Maju od šest godina koja se kao i suprug jako vesele novom članu obitelji – kazala je majka Zdenka.

Njoj je na rođenju sina u požeškoj bolnici čestitke uputio dr. Marijan Cesarik, zamjenik ministra zdravlja, saborski zastupnik Zdravko Ronko, požeško – slavonski župan Alojz Tomašević i gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić. Svi oni su majci i njezinom sinu zaželjeli puno radosti i sreće uz uručenje prigodnih darova.  

-Nakon jednog perioda u kojem se svake godine broj novorođene djece značajno smanjivao posljednjih nekoliko godina došlo je do stabiliziranja broja novorođenih između 550 i 600. Predprošle godine je bilo više poroda nego godinu prije, a prošle ima nešto manje nego predprošle. To je značajno manje nego što smo imali do 2001.godine kada se godišnje rađalo od 900 do 1000 djece – kazao je dr. Željko Glavić, sanacijski upravitelj Opće županijske bolnice Požega.

U pakračkoj bolnici, kakao je kazao zamjenik sanacijskog upravitelja Krunoslav Kelemen, rodilo se prošle godine 450 novorođenčadi što je najmanje u zadnjih nekoliko godina.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije