Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posjet šatoru u Savskoj

Predsjednica Kolinda braniteljima: 'Obećala sam da ću biti među vama'

Kolinda Grabar-Kitarović u šatoru s braniteljima
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/34
19.02.2015.
u 17:50

– Želja mi je da odmah otvorimo dijalog pa vas pozivam da sljedeći tjedan dođete u Ured – kazala je predsjednica.

Domovinski rat i žrtve naših branitelja temelj su na kojem želim nastaviti graditi bolju Hrvatsku... Rečenica je iz biografije Kolinde Grabar Kitarović koja je u ponoć osvanula na službenim stranicama Ureda predsjednice.

Da tako uistinu i misli, predsjednica je pokazala kad je već prvog radnog dana u svoj radni raspored uvrstila posjet braniteljima u šatoru u Savskoj 66. Ujedno je to bila i prva rečenica kojom se obratila stotinama branitelja, mahom stopostotnih invalida Domovinskog rata, koji su je dočekali u dugom špaliru ispred šatora te darovali buketom cvijeća, kapom i majicom.

"Obećala sam da ću biti među vama"

– Obećala sam da ću biti među vama i svoje obećanje održavam. Tijekom mandata brinut ću o braniteljima, stradalnicima, ali i civilnim žrtvama Domovinskog rata te ću se aktivno zalagati za rješavanje vaših problema. Želja mi je da odmah otvorimo dijalog pa vas pozivam da sljedeći tjedan dođete u Ured te da započnemo razgovarati – kazala je predsjednica te prvi put potvrdila medijske spekulacije da će njezin savjetnik za branitelje biti Ante Deur, predsjednik Zbora udruga veterana gardijskih brigada i jedan od organizatora prosvjeda, s kojim će usko surađivati.

– Nastavit ćemo aktivno raditi na vašoj problematici. Domovinski rat i branitelji u temeljima su hrvatske države i tako će to i ostati. Za to ćemo se pobrinuti – kazala je predsjednica koju su branitelji nagradili snažnim aplauzom.

"U šatoru smo 123. dan, ali pomaka nema"

Potom se predsjednici obratio Đuro Glogoški koji joj je uime svih branitelja i članova njihovih obitelji zahvalio što je ispunila svoje obećanje.

– Odazvat ćemo se vašem pozivu u cilju rješavanja naših problema. U šatoru smo 123. dan, ali pomaka nema jer nemamo partnere za dijalog s kojima bismo pronašli rješenje. Predsjednik Sabora Josip Leko rekao je da su nam vrata otvorena, a potom je odbio izvanrednu sjednicu Sabora. Nismo naišli na razumijevanje ni u klubovima zastupnika pa nam sada preostaje jedino prikupiti jednu trećinu potpisa zastupnika kako bismo temu branitelja stavili na dnevni red Sabora. Prihvaćamo suradnju, nadamo se da će se dijalogu pridružiti i kardinal Bozanić, koji je također ponudio pomoć. Naši zahtjevi nisu veliki, samo želimo da mjerodavni rade svoj posao, da zaštite dignitet Domovinskog rata, a uz dužno poštovanje prema svima, smatramo da oni koji su stvarali Hrvatsku imaju svoje mjesto u ustavnom zakonu – kazao je Đuro Glogoški, a predsjednici se potom obratila i Neda Balog, predstavnica udovica, koja je rekla da je korizma posebno vrijeme za sve nas i da se nada uskrsnuću dostojanstva vrijednosti Domovinskog rata i vjeruje da će branitelji u predsjednici pronaći sugovornika kakvog nisu imali u aktualnoj Vladi.

Potom je predsjednica napustila šator uz riječ: "Sve smo se dogovorili, imamo puno posla i vidimo se uskoro".

>>Uvijek sam instinktivno znala kako se ponašati u blizini zmija'

>>Grabar-Kitarović: Josipoviću želim svako dobro u političkoj karijeri

Komentara 416

DU
Deleted user
09:42 19.02.2015.

Sretno Vam predsjednice, sretno Hrvatska!

Avatar @promatrač
@promatrač
09:42 19.02.2015.

Jutros rano sam Josipovića vidio u parku na klupi sa bocom piva u ruci.

Avatar Feniks
Feniks
09:56 19.02.2015.

SDP jadnici. Morat ćete patit slijedecih 10 godina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije