Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dodatna novčana pomoć

Prvi put u povijesti ingerencija za zaduživanje prenosi se izvan Hrvatske: Oporba protiv bjanko zaduživanja za Ukrajinu

20.11.2022.
u 06:50

Ekonomist Željko Lovrinčević za Večernjak je, međutim, upozorio kako će Hrvatska ovakvom zakonskom odredbom prvi put u povijesti ingerencije nad zaduživanjem prenijeti nekom drugom, omogućujući mu pritom da sam odluči koliko mu novca treba i hoće li se raditi o zajmu, jamstvu ili bespovratnoj pomoći Ukrajini.

Komentara 45

DU
Deleted user
09:43 20.11.2022.

Puno puta kad pišem o nečemu i bez uvijanja navedem sirovu realnost, bivam obrisan, baniran, pauziram dva, tri dana..... Nikoga ne vrijeđam, samo komentari tog konteksta i intonacije očigledno nisu poželjni. Od rođenih genetskih slugana i ovdje među nama nazočnimm bivam popljuvan....... Neki od njih će i na ovu vijest naći opravdanje za postupanje hadezea. Ja kažem da je ovaj potez nacionalna izdaja, izdaja svega za što smo se borili prilikom stvaranja neovisne države, svega o čemu smo sanjali i kažem daje Ustav RH ovim potezom pogažen. Ovo je potez bez presedana, još od vremena kad je Pavelić kao da mu je to ćaća ostavio u nasljedstvo, predao jadransku obaku Talijanima. Ako ćemo ovako raditi s teško stečenom domovinom, slobodno smo mogli ostati pri Beogradu. Nema razlike. Odrekli smo se nacionalne valute, odrekli smo se granica, sad gubimo i suverenitet u dijelu državnih financija. Za izdaju tog tipa ne tako davno postojala je samo jedna kazna.

Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
07:18 20.11.2022.

Znači hrvatska lisnica u europskom džepu. Što je sljedeće?

HR
Hrast
12:26 20.11.2022.

Pa mene je sram čovječe više. Čim prije nacija shvati da nas vode, na ovaj ili onaj način, ni manje ni više - izdajice koji ne rade za narod, nego za "nalogodavatelje", tim više će nam biti bolje. Narod trebaa shvatiti da ima moć i da nitko nema vlast nad njim, ali ama baš nitko, jedino Bog. Ako neke stvari ne štimaju onda treba jasno i glasno reći svoje mišljenje. Opet javno pozivam, ljudi, hajmo na ulice, neka vide da nas ima. Ne pozivam na nerede, ne, nikada, ali da skupimo glave skupa, stavimo ramena jedan uz drugoga i krenemo mijenjati stvari. Nema ispijanja kava i tipkanja na kompu, treba izaći vani. Tako se voli Domovina, aktiviraj se čovječe. Borili smo se oružjem u ratu, a pali u miru. 🤦🏻‍♂️ Potpuno neshvatljivo mi je to i ne mogu to prihvatiti, ne želim to prihvatiti. Pa moj tata se nije smrzavao u rovu za ovo što imamo. Ne želim ići vani, želim živjeti ovdje. Dosta mi je plača i kukanja. "Gospoda vam izgledaju veliko jer klečite, ustanite pa ćete vidjeti koliko su zapravo mali." Matija Gubec "Uzmimo u ruke sudbinu i sreću! Ni ja više tako ne mogu i neću! Uzmimo u ruke sudbinu i sreću! E moj narode, e moj narode." Ljudi, vode nas žedne preko vode, ne dajmo im Domovinu za koju su naši roditelji ginuli i nećemo raditi za režije, ovo je zemlja blagostanja, shvatite to. Ljudi, hajmo, prosim Vas, hajmo izaći na ulice!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?