Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
masovni otkazi

Prvi put u 100 godina: Grčka otpušta 15.000 javnih službenika

grčka
Robert Geiss/DPA/PIXSELL
29.04.2013.
u 13:50

Grčka će do kraja ove godine otpustiti 4000 javnih djelatnika, a zauzvrat će dobiti pristup zajmovima od 8,8 milijardi eura.

Grčka vlada započela je prvo masovno otpuštanje državnih službenika što u toj zemlji nije učinjeno u zadnjih 100 godina. Početak je to plana kojeg je u nedjelju navečer izglasalo parlament i koji do 2014. predviđa otpuštanje ukupno 15.000 djelatnika, javlja CNN.

Za zakon čije je provođenje nametnula međunarodna \'\'trojka\'\' kreditora glasalo je ukupno 169 zastupnika dok je njih 123 bilo protiv. Odluka je dodatno ogorčila sindikat radnika u toj zemlji čiji su se članovi i sinoć okupili ispred parlamenta te protestirali protiv najnovijih mjera štednje.

Grčka će do kraja ove godine otpustiti 4000 javnih djelatnika, a zauzvrat će dobiti pristup zajmovima od 8,8 milijardi eura. Unija javnih djelatnika ADEDI podsjetila je da stopa nezaposlenosti u državi iznosi 27% te da će ovim potezom političari \'\'uništiti javni sektor i blagostanje države\'\'.

>>Grčka dosegla rekordnu stopu nezaposlenosti

Komentara 1

Avatar Lu-Čen
Lu-Čen
20:15 30.11.2013.

Grci se ne boje nereda .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije