Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vođa Sj. Koreje

Prvi odlazak u inozemstvo otkad je predsjednik: Kim Jong Un putuje u Moskvu

Kim Jong Un
Foto: Reuters/PIXSELL
28.01.2015.
u 08:25

Ako se stvarno i dogodi, bit će to prvi posjet Kim Jong Una nekoj stranoj državi otkad je krajem 2011. godine preuzeo kormilo Sjeverne Koreje

Rusija je objavila da je sjevernokorejski vođa Kim Jong Un prihvatio poziv za posjet Moskvi u svibnju, izvijestio je sjevernokorejski Yohap, a piše BBC.

Ako se stvarno i dogodi, bit će to prvi posjet Kim Jong Una nekoj  stranoj državi otkad je krajem 2011. godine preuzeo kormilo Sjeverne Koreje.

Prošlog tjedna ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov rekao je novinarima da je Rusija pozvala Kim Jong Una na obilježavanje 70. godišnjice kraja Drugog svjetskog rata 9. svibnja. Dodao je da su "prvi signali iz sjevernokorejske Vlade bili pozitivni".

Iz ureda ruskog predsjednika novinskoj agenciji Yonhap potvrdili su da je čelnik Sjeverne Koreje među čelnicima 20 država koje su potvrdile svoje planove za dolazak na proslavu. No, u potvrdi se Kim Jong Un ne spominje imenom pa je moguće i da će netko drugi od čelnika komunističke države otići u Moskvu. 

>>Objavljene fotografije Kim Jong Una dok nadgleda vježbu vojnih zrakoplova

>>Digitalni ratnici Kim Jong-una napali Ameriku

Komentara 9

Avatar viki_nuland
viki_nuland
14:39 28.01.2015.

Uh, sto smo opsjednuti s Kim-om. Pratimo svaki njegov korak.

Avatar viki_nuland
viki_nuland
14:41 28.01.2015.

Puno je korisnije za bankare da njihove zrtve prate svaki korak doticnog tipa nego da razmisljaju kako su opljackane, ako bi nasi dragi bankari mogli uzivati u plodovima svoje pljacke dok je "stoka sitnog zuba" (po "ocu nacije") zaokupljna putovanjima doticnog Kim-a.

Avatar Floyd1
Floyd1
16:23 28.01.2015.

Steta da mu samoljet ne leti preko Ukraine, ali mogli bi Rusi isprobati njihove nove zemlja-zrak

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije