Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPORAZUMNI OTKAZ

Prvi otkaz u prosvjeti zbog Covid mjera: 'Kolega nije radio nikakve skandale, samo se nije slagao s mjerama'

Tehnička škola Bjelovar
Google Maps
06.12.2021.
u 16:21

Potpisivanju sporazumog raskida ugovora o radu prethodila su dva upozorenja pred otkaz

U Tehničkoj školi Bjelovar došlo je do prvog otkaza uslijed nepoštivanja Covid mjera. Tamo je, naime, sporazumni otkaz potisao nastavnik koji od 16. studenoga nije dolazio na posao jer se nije želio testirati, niti cijepiti.

Potpisivanju sporazumog raskida ugovora o radu prethodila su dva upozorenja pred otkaz. Nastavnik je u školi radio od početka rujna, a dok ga nije bilo nastavu su održavali njegovi zamjenici. Sada je raspisan natječaj za novog nastavnika. Ravnatelj Malogorski ističe kako je nastavnik, ne želeći školi priuštiti ikakve daljnje probleme, pristao potpisati sporazumni otkaz.

- Povod raskidu ugovora je neslaganje s mjerama. Moram reći da kolega nije radio nikakve skandale, nije prijetio, nije dolazio pred školu, naprosto se nije slagao s uvedenom mjerom i od njezina uvođenja niti jednom nije došao na radno mjesto - objasnio je ravnatelj Malogorski.

 

>> Pogledajte i ovaj video: Epidemiolog Bernard Kaić o omikron soju koronavirusa u Hrvatskoj

Ključne riječi

Komentara 22

DU
Deleted user
17:04 06.12.2021.

Zabrinjava li ovo ikoga ili svi podrzavate ovakve postupke drzave?

FO
fox123
16:57 06.12.2021.

Bog ce vam suditi...

Avatar Petar Mamić
Petar Mamić
19:25 06.12.2021.

Ponosan sam na činjenicu da je ovo moja nekadašnja srednja škola. Neka Bog čuva i zaštiti tog mladog profesora i sve njegove, a COVID mafijo i tebi će doći kraj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije