Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOVEDENI U USKOK

Prvi osumnjičenici Posavec, Kobal i Novković stigli na ispitivanje

Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
1/4
10.09.2021.
u 19:24

Još uvijek nije poznato hoće li Kovač i njegova dvojica suosumnjičenika bit dovedeni na ispitivanje večeras ili sutra ujutro

Tijekom poslijepodneva u USKOK su dovedeni prvi osumnjičenici koji su uhićeni u zadnjoj policijsko-uskočkoj akciji. Riječ je o dva odvojena slučaja, a u prvom se sumnjiče Matija Posavec, međimurski župan, te Josip Kobal i Milorad Novković. Njih trojica trebali bi tijekom večeri biti ispitani u USKOK-u, nakon čega će tužiteljstvo odlučiti hoće li tražiti da im se odredi istražni zatvor.

Prema onome što je za sada poznato, Posavec se sumnjiči da je od Kobala uzeo 10.000 kuna mita, a sumnjiči ga se i da je preko Novkovića sredio zapošljavanje dviju žena u međimurskoj županiji. 

VIDEO Otac Matije Posavca: On je predobar i pošten, jutros mi je rekao 'ništa ne brini, tata'

Što se tiče Stjepana Kovača, bivšeg gradonačelnika Čakovca i aktualnog saborskog zastupnika SDP-a, njemu je danas poslijepodne skinut saborski imunitet, nakon čega je policija počela s pretragom njegove kuće. On i još dvije osobe sumnjiče se u zasebnom dijelu pomalo bizarne priče o lažiranju prijetnji Kovaču. Još uvijek nije poznato hoće li Kovač i njegova dvojica suosumnjičenika bit dovedeni na ispitivanje večeras ili sutra ujutro.  

VIDEO Stjepan Kovač plakao pred novinarima zbog navodnih prijetnji

 

Komentara 4

Avatar Roy Bean
Roy Bean
12:58 11.09.2021.

Čudni su prioriteti DORH-a Matiju Posavca hapse za 10.000 kuna mita. A Danko Končar koji je opljačkao i uništio MUljanik, a preko njega i 3. MAJ. i s tim novcem pokupovao zemljišta uz obalu, nije u ni osumnjičen, a komo li da svira na klaviru u Remetincu. Nakrao se dosta da ih sve podmiti sa daleko većim iznosima od tog koji je "navodno" uzeo Posavec. Toliko o pravednosti i pravdi u Hrvatskoj.

KO
korisnik345434
14:10 12.09.2021.

"svaka čast" na uhićenju, bandić i sl. godinama krali milijune i nikome ništ, a Posavec siću i odmah lisice oko ruku. Ja mislim da su u HR apsolutno svi na vlasti korumpirani, pa pogledajte našu carinu i policiju... Inače pogledajte kolko je Međimurje razvijeno, pa ajd bar je nešto napravio za svoje i ne znam dal ste kad slušali Posavca, pa ga usporedimo sa karamarkom i sl. sve vam bude jasno

VA
vatreni24
20:30 10.09.2021.

Zašto se sada skrivaju kriminalci pred kamerama kao Posavec, a do sada su tražili svaku priliku pred kamerama. Nevini ne skrivaju svoje lice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije