Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Primjer evolucije'

Prvi lezbijski 'brak' u talijanskoj vojsci, ministrica im čestitala

LGBT
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
03.04.2019.
u 09:16

Životno partnerstvo potpisale su Rosa Maria Mogavero (28) i Lorella Cipro (33), a ministrica obrane Elisabetta Trenta poslala im je čestitku te istaknula da je bila sretna kada je vidjela njihova toliko radosna lica.

List Corriere della Sera objavio je jučer na naslovnici da su dvije časnice talijanske ratne mornarice sklopile “brak”. Na njoj je i fotografija na kojoj se vide dvije sretne i nasmijane časnice u uniformi kako prolaze kroz tradicionalni špalir svojih kolega u uniformi.

Životno partnerstvo potpisale su Rosa Maria Mogavero (28) i Lorella Cipro (33), a ministrica obrane Elisabetta Trenta poslala im je čestitku te istaknula da je bila sretna kada je vidjela njihova toliko radosna lica.

– Lorella i Rosy primjer su važne kulturološke evolucije u našim oružanim snagama i u našoj državi – obznanila je Trenta.

To je prvo životno partnerstvo dviju žena u oružanim snagama. Dvojica muškaraca u vojsci prvo su životno partnerstvo sklopila 2016., također u ratnoj mornarici, kada su u brak ušli časnici Antonio Cuturi i Umberto Granata.

VIDEO Povorka ponosa u Zagrebu:

Ključne riječi

Komentara 18

OB
ObrenM
09:35 03.04.2019.

Kod nas svakodnevna poskupljenja-gorivo,plin,struja,a to ce izazvati lancanu reakciju.Od tih za nas zivotnih vijesti vi nas jos zagadjujete sa gadljivim lezbacama.

Avatar lip_ko_nadan
lip_ko_nadan
11:05 03.04.2019.

Zašto u naslovu brak nije u navodnicima ??

CR
crodux
09:26 03.04.2019.

i koja nosi gumenjak oko pasa?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije