Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
za mlade

Prvi karlovački električni bicikl vozit će volonteri

08.06.2015., Karlovac - Udruga Carpe diem dobila na koristenje elektricni bicikl od tvrtke Ena d.o.o. za projekt mobilnih informacija. Vrijednost bicikla je od osam do 15 tisuca kuna, a tvrtka Ena trenutno radi na izradi 30 do 100 bicikala koji ce se moci
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
09.06.2015.
u 00:10

Električnim infobiciklom informacije bi "dolazile" mladima, kažu u udruzi Carpe Diem

Električni bicikl s prikolicom na kojoj će biti brošure s važnim informacijama za mlade, koji će voziti volonteri karlovačke udruge Carpe Diem, ubuduće će pratiti karlovačke srednjoškolce. Ideja je to projekta udruge pod nazivom "Ti imaš pitanje, mi imamo odgovor" po kojem informacije zapravo "dolaze" k mladima električnim infobiciklom.

Projekt sufinanciraju Grad Karlovac i Ministarstvo socijalne politike, a električni bicikl osmislili su i napravili u karlovačkoj tvrtki ENA. Tvrtka inače održava javnu gradsku rasvjetu, a trenutačno jedini u Karlovačkoj županiji proizvode električne bicikle.

– Ovo nam je prvi projekt, no za mjesec dana imat ćemo 30 ili 100 električnih bicikala koje ćemo kao prototipe ponuditi tržištu. Ovisno o vrsti opreme, koštat će od 8 do 15 tisuća kuna – kazao je Josip Bišćan, projektant u ENA-i. Dodao je i kako planiraju graditi punionice koje bi bile postavljene po gradu.

>> Ovi mladi ljudi idu u London po investitore

>> Dobro došli u pametni grad

Komentara 2

AN
AntiFa666
05:38 09.06.2015.

30 ili 100, sve je to isto. ENA samo jos jedna firma u nizu gdje mozes dobiti posao ako si u stranci, a zna se kojoj!

SA
Samoborac74
08:38 09.06.2015.

Samo da pitam jel naš poduzetnik, inovator i izumitelj prodao koji Greyp u hrvatskoj ili bilo gdje drugdje?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije