Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jasniji pogled na priče

Prvi hrvatski news portal uskoro u novom ruhu: Kako je izgledao kroz povijest?

Kolaž
Foto: Internet archive
1/8
13.01.2023.
u 13:35

Nova godina, nove promijene. Vecernji.hr od 17.siječnja će osvanuti u novom izdanju s novim funkcionalnostima.

Novi portal donosi jasniji pogled priče i vrhunski sadržaj koji svakodnevno donosimo našim čitateljima još od 8.veljače 1999. godine kada je na adresi www.vecernji-list.hr pokrenut portal Večernjeg lista. Sada vam donosimo pregled kako se portal mijenjao kroz godine.

Foto: Internet archive

Odlični rezultati krenuli su još od samih početaka kada je portal u prvih 70 dana posjetilo gotovo 200.000 čitatelja što je za tadašnje vrijeme bio odličan rezultat. Prve promijene krenule su već 2000. godine kada se promijenio dizajn stranica, a prepoznatljivu crvenu boju zamijenila je plava. Četiri godine kasnije došlo je do redizajna stranice uoči Europskog nogometnog prvenstva u Portugalu kada je Večernji postao News portal u pravom smislu te riječi, poput onih kakve poznajemo danas. Upravo tada, počeli smo objavljivati vijesti tijekom cijelog dana.

Foto: Internet archive

Novi veliki iskorak za portal bio je 2006.kada se postepeno počela uvoditi multimedija. Iste godine osnova je i video redakcija posebnim emisijama ''Videovijesti'' koje su emitirane dvaput dnevno. Trud se svakako isplatio pa je Večernji osvojio treću nagradu u svijetu – Ifra Cross Media Award za multimedijsko praćenje Svjetskog prvenstva u nogometu. Tradicija praćenja nastupa i uspjeha naših sportaša nastavila se do danas.

Razvoj portala nastavio se i idućih godina pa je tako 2007. skraćena adresa portala koja se od tada nalazi na stranici vecernji.hr. Kako bi bili u koraku s trendovima, 2008. godine pokrenuta je i mobilna verzija portala kada smo osvojili nagradu WebFest za najbolji mobilni portal u regiji.

Foto: Internet archive

Godina 2009. bila je slavljenička pa osim što smo proslavili 50 godina od početka izlaženja, vecernji.hr kao i tiskano izdanje dobili su novi izgled, a u 2012. Večernji je među prvim medijima u Hrvatskoj počeo uvoditi dodatni sadržaj s naplatom, odnosno Premium.

Veliki redizajn portala napravljen je 2013. godine- stranice su modernizirane, a vecernji.hr tako je postao prvi veliki News portal u Hrvatskoj u responsive tehnologiji kojom se prezentacija sadržaja prilagođava uređaju s kojeg pristupate stranicama.

Foto: Internet archive

Posljednji redizajn dogodio se 2017. godine kada je osvježen izgled stranica. Godinu dana kasnije s radom je krenuo i Večernji TV s modernim TV studijem u Večernjakovoj redakciji u kojoj ugošćujemo najvažnije osobe u Hrvatskoj.

Od 17. siječnja donosimo novi portal- brži, intuitivniji i pregledniji te sadrži neke jedinstvene odlike kao što su audio članci, ''black mode'' kao i elemente personalizacije.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije