Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMIUM INTERVJU: RUDOLF KARAZMAN
Povratak na članak

Prvi gastarbajteri, migranti i azilanti u Europi bili su gradišćanski Hrvati, a nakon 500 godina viču nam: ‘Čuši, van!’

Da je tzv. balkanska ruta bila zatvorena, baka Sebastiana Kurza ne bi došla iz Vojvodine pa kancelar ne bi bio rođen, napominje

Komentari 10

GA
Gajger
16:22 23.09.2021.

Rudolfe, znaš li možda od koga su to prije 500 godina bježali gradišćanski Hrvati, spašavajući živu glavu? Možda od pradjedova ovih koji sada dolaze kao azilanti i migranti ?

VL
Avatar Idler
Idler
16:11 23.09.2021.

Hrvati nisu zatucani islamisti !

VL
Avatar Member berries
Member berries
16:45 23.09.2021.

Koje miješanje krušaka i jabuka! Trebamo li mi, ako je sve isto, od Kurca očekivati da se raznese? Možda ako se ne "integrira" gdje želi.... ili u....

VL
NE
Neonacionalist
17:14 23.09.2021.

Gradiscanski Hrvati su se asimilirali u austrijance a danas ih ima svega 20 -tak tisuca iako jos pocetkom proslog stoljeca ih je bilo oko 100 000 a inace potomaka tih Hrvata ima barem oko pola miljuna ali oni su se posve germanizirali i ne mozes ih uopce ni po cemu razlikovati od domicilnog njemackog stanivnistva . Takodjer bilo ih je nekoc i u Slovackoj , Ceskoj , Madjarskoj masu Hrvata koji su se posve asimilirali a po tome su Hrvati inace svojstveni da se brzo i lako uklapaju u nove sredine koje s njima nikada nisu imali problema a uostalom Hrvati pripadaju istoj rasi , civilizaciji i kulturi kao i drugi srddnjoeuropski narodi , to se uopce ne moze uspiredjivati sa muslimanima i Arapima .

VL
Avatar Dalmacija
Dalmacija
17:44 23.09.2021.

Jadna Hrvatska sirotinja. Otkad postojimo, bježali smo sa ove jalove i siromašne zemlje i odlazili u bogati svijet da bi bili njihove sluge.i dan danas se ništa nije promjenilo.

VL
NI
nijenegojeste
16:15 23.09.2021.

A pre Lajke Rusi su poslali Hrvata na Mesec, upravo se pravi Kineska misija na Mars, astronaut je Hrvat,

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.