Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zeleni otok

Prvi eko-parking u Hrvatskoj: Besplatno za električne automobile i hibride

eko-parking
Tamara Opačak-Klobučar
19.06.2014.
u 11:45

Odluku da se na parkiralištima istakne oznaka EKO, što je prvi takav primjer u Hrvatskoj, donijele su općinske vlasti kojima je primarni cilj manje zagađenje zelenog otoka.

U Omišlju i Njivicama na otoku Krku vlasnici električnih automobila i hibrida posebno su dobrodošli gosti – na svim parkiralištima za njihove se automobile neće naplaćivati parking bez obzira koliko sati ili dana ih koriste.

Odluku da se na parkiralištima istakne oznaka EKO, što je prvi takav primjer u Hrvatskoj, donijele su općinske vlasti kojima je primarni cilj manje zagađenje zelenog otoka, razvoj eko turizma i privlačenje ekološki osviještenih gostiju na Krk  koji turistima postaje sve poznatiji kao eko destinacija.   

U omišaljskoj Pesja – Nautici, tvrtki koja upravlja parkiralištima, najavljuju da je sljedeći korak  omogućavanje punjenja baterija na parkiralištima za što je projekt u pripremi.

>>Učenici dobili učionicu na otvorenom iz koje će se sladiti zdravim voćem i povrćem

>>U 11 godina sakupljanjem starog papira đaci spasili 27 hektara šume

Komentara 1

ME
meduza314
14:36 19.06.2014.

baš to nam treba, jer u Hrvatskoj ima koliko ono električnih automobila? 1? ili 0?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije