Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Matić u Lipiku

Prvi Dom hrvatskih veterana bit će završen u siječnju

dom lipik
Foto: Pakrački list
15.09.2015.
u 16:01

Projekt je vrijedan 23 milijuna kuna, a očekuje se kako će u domu biti otvoreno 16 radnih mjesta

Ministar branitelja Predrag Matić danas je u Lipiku svečano otvorio drugu fazu radova na izgradnji prvog Doma hrvatskih veterana. Riječ je o nacionalnom pilot projektu koji se u cijelosti financira iz državnog proračuna. Objekt će imati 35 dvokrevetnih i jednokrevetnih soba sa svim neophodnim svakodnevnim sadržajima te prostorom za psihosocijalnu i fizikalnu rehabilitaciju. Ova faza obuhvatit će rekonstrukciju postojeće zgrade, uklanjanje dijela dvorišne zgrade te izgradnju nove dvokatnice s uređenjem pristupne ceste, parkirališta, okoliša i pročelja stare zgrade.

Projekt je vrijedan 23 milijuna kuna, a očekuje se kako će u domu biti otvoreno 16 radnih mjesta. Izgradnja bi trebala biti završena u siječnju iduće godine.

– Dom će biti smještajno-rehabilitacijska cjelina u kojoj će branitelji boraviti trajno ili privremeno, ovisno o zdravstvenoj ili socijalnoj situaciji. Njegovo osnivanje od velikog je značaja za branitelje te sam grad Lipik, koji je zajedno s Pakracom jedan od najteže stradalih u Domovinskom ratu, a nije obnovljen ni približno kao moj Vukovar – rekao je Matić. Planom Ministarstva branitelja predviđeno je da se do 2020. godine osnuju još četiri ovakva centra u Hrvatskoj, ukupno vrijedna 20 milijuna eura, koji će se financirati iz strukturnih fondova Europske unije.

>> 'Obeštetit ćemo i hrvatske Srbe, ali ne i agresore'

Ključne riječi

Komentara 8

Avatar Festival menstruacije
Festival menstruacije
16:59 15.09.2015.

Buahaha, prvi put je otvorio gole zidove u Josipovićevoj kampanji kad je tvrdio da je sve gotovo, sad otvara "2. fazu" koja će biti gotova u siječnju, ahahaha. Ovo je promidžbena revolucija, da prvi put otvara gotovi objekt, a nakon 10 mjeseci polugotovi projekt.

UI
Uvijek_iskreno
18:21 15.09.2015.

kasno je matiću da išta radiš, vrijeme ti je da pakiraš kofere

ZD
zdepar
18:00 15.09.2015.

druže predraže, slijedeći ćete puta putovati u Lipik - o svom trošku!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije