Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
operation atalanta

Prvi časnik HRM-a na stožernoj dužnosti u misiji EU u Somaliji

Vjekoslav Periša
MORH
23.03.2012.
u 14:37

Vjekoslav Periša časnik je Hrvatske ratne mornarice, a preuzeo je dužnost u francuskom zapovjedništvu snaga u Somaliji

Časnik Hrvatske ratne mornarice, poručnik bojnog broda Vjekoslav Periša danas preuzima stožernu dužnost u francuskom zapovjedništvu snaga na terenu u sklopu 11. rotacije mirovne operacije Europske unije "EU NAVFOR Somalia – Operation Atalanta", priopćio je MORH.

Periša će novu dužnost na francuskom zapovjednom brodu A630 MARNE obnašati do 7. kolovoza 2012. te tako nastaviti hrvatsko sudjelovanje u prvoj pomorskoj operaciji EU koja je pokrenuta za zaštitu brodova koji prevoze hranu za pomoć Somaliji iz programa World Food Programme (WFP) kao i u borbi protiv pirata u Adenskom zaljevu i vodama Somalije.

Poručnik bojnog broda Vjekoslav Periša rođen je 4. kolovoza 1973. godine u Šibeniku. Završio je Pomorski fakultet u Splitu te temeljnu i naprednu časničku školu na Hrvatskom vojnom učilištu "Petar Zrinski". Pripadnik je oružanih snaga od 2002. godine.

Obnašao je niz dužnosti u Hrvatskoj ratnoj mornarici, a između ostalog bio je zapovjednik ophodnog broda OB-04 "Hrvatska Kostajnica". Trenutačno je zamjenik zapovjednika 2. divizijuna Obalne straže RH.

Komentara 10

OB
-obrisani-
15:42 23.03.2012.

To je taj kvalitetni kadar HV-a , iako \'73 godište nije osjetio potrebu da se bori ni jednog dana , barem u svom gradu ,. nego su slavonci i zagorci dolazili braniti Šibenik , koji su kasnije otjerani kako bibi ovaj prekaljeni vojnik dobivao plaćicu od 12000 kn + 5-6000 € od ove misije . jedino me čudi kako vešć nije dobio viši časnički čin ipak je on već 10 godina u vojsci kao ona specijalka koja je već 3x pokupila po 12000€ samo od Afganistana . Onda se čudimo kako HV iako ima 3x manje vojnika i opreme nego 2000. g. troši više nego onda .

OD
oltar domovine
15:57 23.03.2012.

ma sve je super Vekoslave sto si zapovdjednik francuskih snaga pri UN ali da te neki Muhamed sa motociklom ne presretne a la Toulose hehhe

Avatar flegmatik
flegmatik
16:49 23.03.2012.

Napokon smo na strani imperijalista! Gdje nam je povijesno oduvijek bilo mjesto.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije