Povratak na članak

'Prvi borci u Hrvatskoj bili su banijski Srbi pod vodstvom Vasilja Gačeše'

Uz dva spomenika iz NOB-a u Banskom Grabovcu, na području Petrinje, danas je svečano proslavljena 73. obljetnica prve oružane akcije banijskih partizana i sjećanje na grabovačke žrtve fašističkog terora 24. do 26. srpnja 1941. i 69. godina pobjede nad fašizmom.
Objava 26. srpnja 2014. 2547 prikaza
Popularni
 • Popularni
 • Najstariji
 • Najnoviji
Komentara 9
 • BANZO:

  Kada će mladi saznati koliko je prvoboraca NOB-a likvidirano od strane dojučerašnjih četnika, a koji su nakon zločina na Banovini, Lici, Kordunu prešli u partizane? Što je normalno radi bolje budućnosti prikrito, kao i priča o Gačeši.

  01:13 27. 7. 2014.
 • BANZO:

  Drugovi, ova demokracija nam daje za pravo revizije povijesti naročito one iz NOB-a pa i ulozi četnika i njihovih pljački, paljevina i klanja na području Banovine.

  00:58 27. 7. 2014.
 • BANZO:

  Kada je taj razbojnik iz četnika prešao u partizane? Sramotite istinske antifašiste i poginule i ubijene borce NOB-a od strane njegovih razbojnika čiji tabor i mjesto mnogih zločina je proglašen spomen područje.

  00:30 27. 7. 2014.
 • MarMara:

  Očito ******** tko je autor teksta. Za ovakve derneke može sabor i vlada biti pokrovitelj a za Bleiburg neče nit da čuju.

  1 09:54 27. 7. 2014.
 • BANZO:

  Od kada su borci za kralja i otadžbinu postali antifašisti i koji su na Banovini 41-e poklali na desetke Hrvata(Gvozdansko) i Muslimana, a da ne govorimo o desetcima pobijenih Srba koji se nisu slagali sa njegovim načinom borbe za kralja ... prikaži još!ja i srbstvo (selo Trgovi na Banovini).

  00:54 27. 7. 2014.
 • Avatar specz1
  specz1:

  da na banovini nije bilo Srba, nikada ne bi bilo rata

  23:40 27. 7. 2014.
 • Bogodol:

  Kako je moguće da se Hrvatska Država koja je bila željena od hrvatskog naroda nakon stvaranja odmah naziva pogrdnim riječima, NDH je bila željena htio to netko priznati ili ne, naravno nije bila željena od četnika koji su se odmah ... prikaži još! digli protiv nje.Žalosno je kad vidim da na tim proslavama učestvuju institucije sadašnje republike Hrvatske i vrlo ružno se odnose prema NDH, još uvjek se ponavljaju teze sa Dedinja koje su ponavljane za vrijeme SFRJ.Povjesničari nikako da obrade povijesno NDH, odmah se njoj nabija fašizam, moj ujak je bio domobran od prvog dana NDH pa do zadnjeg, otac mi je spletom okolnosti bio njemački vojnik, no garantiram da niti jedan nisu bili fašisti, taj izraz se nepravilno upotrebljava jer koliko znam fašisti su bili Talijani, Njemci su bili nacisti no u sadašnjoj Hrvatskoj bratoubilački rat još nije završio jer se klika na vlasti liže sa četnicima i napada Hrvate što je žalosno.NDH nije bila ništa lošija od drugih država koje su bile pod "novim poretkom" no postoje lešinari koji profitiraju i II svjetski rat nije završio 02.09.1945. jer se još uvjek vodi na prostorima sadašnje Republike Hrvatske, vode ga partizanski sinovi zajedno sa četničkim sinovima i ostalima koji se nisu pomirili sa nikakvom Hrvatskom Državom, vidi im se po pjesmama koje pjevaju, žalosno da se ne uhvatimo životnih problema, a povijest dati povjesničarima da načmu temu NDH pa da vidimo kad je postala zločinačka kako veli Steva Mesić i prijatelj mu Pupavac.

  21:21 28. 7. 2014.
 • BANZO:

  Koliko je tzv.žrtava fašističkog terora ubijeno od njihovog noža? to bi trebali znati mladi.

  01:07 27. 7. 2014.
 • Recite što mislite!

  Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.