Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEŽAK POČETAK

Prvašić s autizmom prvi dan škole proveo u suzama. Otac razočaran: Ovo je 'škola za budućnost'

Prvašić plače ispred škole
Foto: Facebook/Screenshot
09.09.2019.
u 16:12

- Prvo su nam rekli da dođemo 15 do 11 nakon što završi priredba za prvašiće jer mom sinu smeta buka i ne osjeća se dobro kad ima puno ljudi. No kad smo došli i priredba je trajala, imali su glasan razglas i sin se prepao  i počeo plakati, ispričao je dječakov otac.

Hrvoje Kozmus, otac dječaka s posebnim potrebama koji je krenuo u prvi razred osnovne škole Bogoslav Šulek u Slavonskom Brodu objavio je na Facebooku sliku svojeg sina kako sjedi i plače. 

Budući da je dječak dijete s posebnim potrebama, trebao je dobiti pomoćnika u nastavi, kojeg nije dobio jer je pomoćnik, prema očevim tvrdnjama, na obuci. Kosmus je naveo kako će navedeni pomoćnik raditi s troje djece. 

- Škola za budućnost. Moj sin s posebnim potrebama (spektar autizma) sjedi ispred škole i čeka pomoćnika u nastavi. Pomoćnika nema. Nitko nam ništa nije htio reći prije, iako smo bili u školi. Da bi danas saznali da nema pomoćnika jer je na obuci. E i da, jedan pomoćnik na troje djece. Stvarno "krasno". Hvala vam na "prekrasnom prvom danu škole", napisao je dječakov otac. 

 

Pogledajte video

Komentara 24

SI
simplybetter897
17:05 09.09.2019.

Vi ćete ljudi imati jedan problem danas,sutra i to ne zbog posebnih potreba...kako ćete vi opravdati svoje postupke to me živo zanima...to vrijedi i za oca i to svakog oca ne samo od malog...opasni su VAŠI kompromisi ali za vas ne za malo...mali je samo ostao sam možda je zato plakao a možđa i ne...to ne možete ni znati...

Avatar otacdomovine1
otacdomovine1
19:47 09.09.2019.

Ukratko, dijete zaplakalo prvi dan škole. Ni prvi ni posljednji. Ne dao Bog većeg zla.

Avatar JEDNONOGIBRAVAR
JEDNONOGIBRAVAR
17:38 09.09.2019.

? ? ? teško je svima ugoditi. Ne daj Bože da razumijem ove roditelje, dijete,učitelje u ovakvim slučajevima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije