Naslovnica Vijesti Hrvatska

Prva žrtva poplava: Preminula žena na koju je palo brdo

U utorak je dva sata bila zarobljena pod zemljom nakon što se zbog obilnih oborina na njezinu kuću u baranjskoj Batini srušilo brdo.
03. lipnja 2010. u 15:54 1 komentara 8 prikaza
odron
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/7

Marija Labrović (70) izgubila je bitku sa životom sinoć oko 22 sata u KBC Osijek gdje je smještena nakon što je dva sata bila zatočena pod zemljom kada se na njezinu kuću u Batini u utorak srušilo brdo.

Starica je u nesreći zadobila ozljede po cijelom tijelu, a došlo je do zatajenja bubrega.

Nekoliko sati prije smrti liječnici su obitelj obavijestili da mogu biti spremni na sve.

- U kritičnom je stanju, aparati dišu za nju. Ozljede su očito prevelike, liječnici su nam rekli da budemo spremni na sve - rekao nam je jučer Marijin sin Franjo Labrović.

Sloj zemlje i kamena, debeo možda jedan i širok 20-ak metara, samo je skliznuo u utorak oko 10 sati na kuću u Ulici sv. Ivana Nepomuka u kojoj M. Labrović živi sama. Kuća je doslovce nestala u trenu! U pomoć su priskočili susjedi i obitelj, počeli su rukama kopati, no Mariju su uspjeli izvući tek vatrogasci nakon dva sata lavovske borbe. Zbog opasnost od urušavanja drugih dijelova brda, evakuirano je još pet okolnih kuća.

 

Algebra
PRIJAVE TRAJU
Kako do 10.000 eura? Dovoljna vam je odlična ideja za startup
  • Avatar puky
    puky:

    ... nije baš palo brdo nego se samo mali dio odronio i nesretnicu na \"onaj Svijet \" preselio ... ... eh bar da se sada hoće cijelo to brdo pasti skupa sa onim spomenikom crvenoarmejcima ... ti su pobijedili u ... prikaži još! u onom ratu a ne opančari zločinca broza ... strava ...