Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pozlilo joj

Prva smrt u izbjegličkoj krizi u Hrvatskoj: Preminula žena iz Afganistana

izbjeglice Šentilj
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/8
31.10.2015.
u 11:06

Smrtni slučaj potvrdio je i glasnogovornik PU Vukovarsko-srijemske Domagoj Džigumović napominjuči da se radi o prirodnoj smrti

Tijekom današnjeg dana zabilježen je i prvi smrtni slučaj tijekom izbjegličke krize u Hrvatskoj. Jutros je prilikom izlaska iz autobusa s izbjeglicama pozlilo 63-godišnjoj Afganistanki koja je potom i preminula. Smrtni slučaj potvrdio je i glasnogovornik PU Vukovarsko-srijemske Domagoj Džigumović napominjuči da se radi o prirodnoj smrti.

– Liječnici su brzo reagirali i pokušali s reanimacijom, ali bez uspjeha. Obitelj preminule osobe izrazila je želju da tijelo bude pokopano na najbližem muslimanskom groblju. To ćemo u suradnji s UNHCR-om i jedinicama lokalne samouprave i učiniti, rekao je Džigumović.

Prema službenim podacima MUP-a u Hrvatsku je do 9 sati, od početka izbjegličke krize, ušlo 290.500 osoba. Tijekom jučerašnjeg dana registrirano je novih 7.400 izbjeglica. Transport izbjeglica prema slovenskoj granici i dalje se obavlja samo vlakom s Željezničkog kolodvora u Tovarniku. 

>> I dalje velik priljev izbjeglica u Hrvatsku, uskoro kreće transport prema Slavonskom Brodu

Komentara 12

Avatar abakus
abakus
12:04 31.10.2015.

Tko je ikad ovlastio ovu vladu da prekrši zakone naše zemlje i u zemlju masovno počne primati ljude bez ikakvih dokumenata? Tko nas je ikad pitao želimo li mi te navodne izbjeglice bez ikakvih dokumenata (ali zato džepova punih novca i najnovijih mobitela) u našoj zemlji, ma i na kratko vrijeme a pogotovo na dulji rok? Je li organiziran referendum za to? Nevjerojatno, kao da smo kakva diktatura, uvode nam NN ljude i prisiljavaju nas da ihprihvatimo u vlastitoj zemlji, hranimo, liječimo, smještavamo, čistimo za njima, angažiramo na njihovom čuvanju policijske i druge snage, liječnike, vlakove itd. i sve to bez ikakvog pitanja, pod "mora se" zato što je to par neukih novinara željih senzacije reklo da se mora! Sve koji su to evidnetno kršenje zakona dopustili treba kazniti, a "novinarima" koji to potiču zabraniti bavljenje novinarskim poslom. Novinama koje su dopuštale objavljivanje takvih tekstova kojima se poziva i potiče na kršenje zakona i nametanje naraodu nečega za što ga nitko nije ni pitao želi li i dopušta li to treba kazniti visokim globama i staviti im porez kao žutom tisku. Sramota! Pa zar smo u totalitarizmu?

BA
babyuh
11:58 31.10.2015.

Izgleda da se novinare vise ne placa tako dobro kao prije nekoliko tjedana. Na slikama je sve manje za vidjeti zene i djece iako se uvelike spominje kako se kolone sastoje najvise od njih.. Dragi novinari trebali biste barem phototo shopom po koju zenu ili djete ubaciti, jer u suprotnom dobivamo strah da ce nam ti silni strucnjaci ( inzinjeri , doktori i arhitekti) koji bezglavo i po cijenu zivota jure u Europu. poceti otimati posao.

ZG
zgblabla
11:40 31.10.2015.

nahrupiš u tuđu zemlju,dobiš prevoz ,hranu,spavanje i ukop po želji nije loše

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije