Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MORH i MUP

Prva skupina vojnih policajaca obučena za zaštitu VIP osoba

satnija (1)
Foto: MORH
1/6
29.10.2010.
u 18:21

Obuka traje tjedan dana, a na temelju Sporazuma MORH-a i MUP-a o zajedničkoj suradnji provode je instruktori MUP-a

Obuka prve od devet skupina pripadnika Satnije za zaštitu VIP osoba Pukovnije Vojne policije završena je danas na strelištu Policijske akademije u Zagrebu. Kako je na svojim internetskim stranicama izvijestio MORH, riječ je o kontaktnom pucanju pri ekstremnim blizinama, kontroliranom i ciljanom ispaljivanju većeg broja metaka, brzoj reakciji na znak opasnosti i drugim tehnikama i taktikama.

Obuku u trajanju od po tjedan dana provode, na temelju Sporazuma MORH-a i MUP-a o zajedničkoj suradnji, instruktori MUP-a, a polaznici su organizirani u skupinama od šest do osam polaznika. Organiziranje u manje skupine, kaže se u priopćenju, uvelike povećava učinkovitost obuke.

- Ljudi su motivirani, na iznimno su visokoj profesionalnoj razini i rezultati su vrlo dobri - rekao je instruktor Siniša Jasić iz MUP-a, voditelj Programa policijskog treninga, prenosi morh.hr.

Komentara 5

DU
Deleted user
23:55 30.10.2010.

a tko su to kod nas \"VIP OSOBE\"???možda ovi koji nas upropaštavaju?

OB
-obrisani-
19:05 31.10.2010.

Vojnu policiju MUP trenira sta imaju naucit od MUPa .Oni su tvornica specialnih reketara u Splitu Neka idu u delnice na obuku

MP
mparac3
02:57 04.11.2010.

Zastrasujuca je cinjenica da ovako obucene osobe stite hrvatske VIP osobe, tj. osobe koje nekaznjeno kradu i unistavaju Lijepu Nasu....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije