Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELA LUKA

Prva otočna načelnica odstupila sa dužnosti i predala vlast u ruke maškara

15.01.2018.
u 21:34

Već tradicionalno i to po 9. put, prve subote kroz poklade u Veloj Luci se održava smotra karnevalskih udruga otoka Korčule na kojoj sudjeluju sve maškarane udruge otoka a u sklopu koje se izvrši i primopredaja vlasti.

U Veloj Luci je u subotu 13.01.2018. u poslijepodenvnim satima načelnica Katarina Bikić nakon inzistiranja grupe građana obznanila svojim mještanima kako se povlači sa svoje dužnosti.

Naime grupa građana sa otoka Korčule okupila se je u Veloj Luci u subotu oko 17:30 zahitjevajući od načelnice da neopozivo odstupi sa dužnosti načelnice zbog vremena u kojem se nalazimo.

Načelnica je nakon kraćeg obraćanja javnosti udovoljila grupi građana te im uručila ključ općine.

Pogađate, ne radi se o nikakvom puču u Veloj Luci već o tradicionalnoj predaji vlasti u ruke maškara.

Spomenuta grupa građana je Udruga za očuvanje i promicanje pokladnih običaja „Trtajun“ a vrijeme u kojem se nalazimo su naravno pokladi.

Već tradicionalno i to po 9. put, prve subote kroz poklade u Veloj Luci se održava smotra karnevalskih udruga otoka Korčule na kojoj sudjeluju sve maškarane udruge otoka a u sklopu koje se izvrši i primopredaja vlasti.

Ove godine na ovu smotru su došli „Bonkulovići“ iz Korčule, predstavnici „Nezavisne Republike Lumbarda“ iz Lumbarde, „Vilani“ iz Žrnova i naravno „Trtajun“ iz Vele Luke.

Maškarana povorka prodefilirala je veloluškom rivom te je na trgu krive palme izložila svoj program vladanja istaknuvši sve projekte koje su dosadašnji političari obećavali a nikad nisu uspjeli ispuniti. Veloluška načelnica vidjevši kvalitetu trtajunovog programa bez pogovora je predala ključ općine u ruke predsjednika Trtajuna gosp. Darka Dragojevića, zaželjevši mu uspješno vladanje općinom.

Nakon ceromonije primopredaje tada već bivša načelnica Katarina Bikić na Maloj rivi spustila je općinsku zastavu a novi maškarani načelnik gosp. Darko Dragojević podigao zastavu Trtajuna koja će se kao simbol vladavine maškara, u centru Vele Luke vijoriti do 13. Veljače kada završava vrijeme od poklada. Ova šarena i vesela družina nakon ceremonije primopredaje svoju vladavinu je počela u sali hotela Korkyra gdje su se uz domaće delicije zabavljali do kasno u noć.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije