Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MINISTRICA UNUTARNJIH POSLOVA
Povratak na članak

Prva Indijanka u vladi: Novi Bidenov potez u obračunu sa strukturnim rasizmom

Jedan bivši ministar govorio je da je njegov cilj da nas “civilizira ili istrijebi”, kaže Haaland

Komentari 6

Avatar Terra
Terra
10:36 17.03.2021.

"Strukturni rasizam"??? Gdje? Pokažite mi ijedan zakon koji ukazuje na tu izmišljotinu.

VL
SI
sisavac
12:44 17.03.2021.

aha, budu im isplatili odštetu za oduzetu zemlju? ono, 89% sad-a je indijanska zemlja. ostatak je oteto meksikancima. ne kužim, to je nešto dobro? kad u vladu stave par manjinaca, to je ok? to je velika stvar za ameriku, ostratak svijeta to ima odavno. eto, od 2003-e u našoj vladi su uvijek srbi, a u saboru sjedi 7-8 manjinaca! kad nas amerika dostigne, nek se jave, do onda, šutiti! vidim neki i rusiju spominju tu.. pa oni imaju više od 100 manjina, koje imaju pravo ne samo na jezik u svojim lokalnim i regionalnim područjima, već i druge kojekakve povlastice, posebno porezne (baš kao i indijanci, samo što u americi te povlastice iskorištavaju 'bijelci' koji ulažu na indijanskim područjima). strukturni rasizam u americi?! prvi glas. pa stalno nam trubite da neke druge zemlje imaju problem sa ljudskim pravima, krše ih... sad mi pričate da to postoji u americi? pa jel to ai objavio? unhcr? bijele kacige? jesmo naoružali 'umjerenu' američku oporbu (znate, oni pokreti, antifa, blm i slične kvake), koja godinu i pol nasilno prosvjeduje po americi, a vi mediji to ignorirate, bitan vam je 'trump'?!

VL
MP
miroslav.petkovic.7564
10:32 17.03.2021.

Nesretni Indijanci, zive u rezervatima u svojoj zemlji Strpalo ih u rezervate a pricaju o demokraciji strava.Sta kazu domaci Amerikanci na sve to..Jeli blagostanje i blazenstvo tamo ljudska prava itd.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.