Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
inspiracija s marsa

Prva fotografija Crvenog planeta u boji – podsjeća na krajolik SAD-a

mars (1)
Foto: NASA
1/5
13.08.2012.
u 19:10

Znanstvenicima je čestitka stigla i od američkog predsjednika Baracka Obame koji je u telefonskom razgovoru kazao da su fotografije koje rover šalje s Marsa fantastične i upečatljive

Krajolik snimljen na Marsu neodoljivo podsjeća na unutrašnjost SAD-a, točnije na krajeve koji se prostiru na jugozapadu te zemlje. Pohvalili su se tako u NASA-i i kao dokaz priložili prvu fotografiju visoke rezolucije u boji, mozaik sastavljen od snimki s rovera Curiosity. 

Mozaik prikazuje predio oko kratera oko kojeg se prostire mreža dolina za koje se vjeruje da su nastale prodiranjem vode, a riječ je o prvom prikazu fluvijalnog sustava, piše BBC

Krajnji cilj "znatiželjnog" rovera jest popeti se na vrh planine Mount Sharp kako bi pokušao pronaći dokaze da je na Marsu bio moguć život. 

Znanstvenicima je čestitka stigla i od američkog predsjednika Baracka Obame koji je u telefonskom razgovoru kazao da su fotografije koje rover šalje s Marsa fantastične i upečatljive.

– Svima ste nam inspiracija, a vaša predanost radu i strast uistinu čine razliku – pohvalio je Obama znanstvenike NASA-e.

Ključne riječi

Komentara 3

CA
canajrasim
20:15 13.08.2012.

Ako pazljivije pogledate gore desno zamjetit cete moju vikendicu sa fantasticnim pogledom na pustinju......-:)) ))

CA
canajrasim
20:12 13.08.2012.

Krajnji cilj "znatiželjnog" rovera jest popeti se na vrh planine Mount Sharp kako bi pokušao pronaći dokaze da je na Marsu bio moguć život. >>>> Bio????????????????????????? A po cemu zakljucuju da tamo zivota nema sada? Kad bi sve anerobicne( nijeije im potreban kisik) bakterije izvadili na povrsinu Zemlje , to bi bio omot 1 metar dubok. Siguran sam da takav zivot postoji i na Marsu kao i na svim planetama Svemira. .......Zoroaster:.....” Zivot nije privilegija samo ove planete, postoje bezbroj planeta sa zivotom u ovom beskrajnom kozmickom prostoru....Zivot je forma kozmicke energije i pojavit ce se gdje god nastanu povoljni uvjeti”(!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)......

DE
denderi
06:17 14.08.2012.

samo se hvali da imaš vikendicu na Marsu ....linićevi ljudi sve zapisuje ...,a poslije češ kukati kad ti dođe porez na vikendicu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije