Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKA - ITALIJA

Prva biblioteka mora i nagrada Matvejeviću

Međunarodni sajam knjiga u Gaeti
02.05.2012.
u 12:12

U Gaeti nastaje prva biblioteka djela o moru, a na konferenciji na kojoj je najavljena nagrađen je i Predrag Matvejević

RIM – Stvara se prva međunarodna biblioteka mora, najavila je direktorica izdavačke kuće Il Mare Giulia D’Angelo na prvom međunarodnom festivalu izdavača djela o moru održanom u Gaeti, gradu između Rima i Napulja, poznatom i po tome što je bio sjedište američke Šeste flote. Konferencija za novinare, na kojoj je najavljeno stvaranje biblioteke mora, održana je na školskom brodu talijanske financijske straže “Giorgio Cini” gdje je uručena i posebna nagrada za životno djelo hrvatskom književniku Predragu Matvejeviću za njegov Mediteranski brevijar koji je na 23 jezika objavljen u više od 60 zemalja.

– Mediteranski brevijar postao je polazna točka za sve koji su zaljubljeni u more, a posebno u naše Sredozemlje – kazala je D’Angelo pa će tako kapitalno Matvejevićevo djelo postati i osloncem prve biblioteke mora. Osim izdavačice D’Angelo, u stvaranju prve biblioteke mora sudjelovali su i izdavači Pino Aprile, Marco Bernardi, Remo Sabatini, Fiorenza Mursia, Giuliano Gallo, Simone Perrotti, Adriano Madonna, Gaetano Cafiero, Alberto Cavanna, Paolo Bernacca.

Uz Matvejevića nagradu za životno djelo dobio je i talijanski pisac, fotoreporter i filmski snimatelj i redatelj Folco Quilici, dobitnik i Srebrnog medvjeda na Berlinskom festivalu 1957. za najbolji dokumentarac.

Ključne riječi

Komentara 1

WA
wahr
14:56 03.05.2012.

Nagrada Matvejeviću Znaju Talijani [ a i London-Washington ] koga ce nagraditi nece oni nagraditi nekojeg Hrvata koji zastupa hrvatske interese

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije