Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vukovar

Prva beba - dječak rođena jutros, Grad povećao naknade na novorođenčad

Penava beba
Foto: Branimir Bradarić
1/3
03.01.2015.
u 16:15

Prema podacima Upravnog odjela za društvene djelatnosti u Gradu Vukovaru tijekom 2012. godine isplaćeno je 246 naknada za novorođenu djecu, 2013. godine 210 naknada i 2014. godine 190 naknada

Jutros u 4.00 sati Vukovarka Slavica Maul rodila je dječaka koji je prvo novorođeno dijete ove godine u vukovarskoj bolnici. Tim povodom gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, zajedno sa zamjenicom Marijom Budimir, sretnoj majci uručio će poklon bon u iznosu od 1500 kuna i darivao je cvijećem.

 Iz vukovarske bolnice navode da je prošle godine zadnja beba u njihovom rodilištu rođena 28. prosinca. Sunčica Lazić, također iz Vukovara, rodila je tada dječaka. I njoj su danas uručeni identični pokloni od strane Penave i Budimir.

Inače, prema najnovijoj važećoj Odluci o socijalnoj skrbi Grada Vukovara povećane su naknade za novorođenu djecu pa tako  jednokratna novčana naknada za prvo novorođeno dijete iznosi 1.000 kuna, za drugo novorođeno dijete 2.000 kuna, a za treće i svako sljedeće novorođeno dijete 5.000 kuna. Prema podatcima Upravnog odjela za društvene djelatnosti u Gradu Vukovaru tijekom 2012. godine isplaćeno je 246 naknada za novorođenu djecu, 2013.  godine 210 naknada  i 2014. godine 190 naknada.

>> U nekim rodilištima tek jedan porod svaka tri dana

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije