Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MODERNIZACIJA
Povratak na članak

Pruga do Josipovca, stiže i 30 niskopodnih tramvaja

Zapisano je to u Planu modernizacije gradskog prijevoza vrijednom 100 milijuna eura, a 85% iznosa očekuje se iz EU fondova

Komentari 3

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
08:45 05.10.2016.

Odluka da se tramvajska i željeznička pruga presijecaju na istoj razini je veliki rizik u prometu i mogući razlog masovne pogibije u sudaru vlaka i tramvaja. Mijenjati zakon kojim se tako nešto onemogućuje jer je to presijecanje na istoj razini iz sigurnosnih razloga stvarno opasno je suludo. Treba napraviti novi projekt, ovo nema smisla.

VL
DU
Deleted user
09:19 05.10.2016.

Ovisi o kakvom presijecanju se radi. Ako tramvajska pruga presijeca jednu prometnu željezničku prugu, onda je to sigurno rizik, ali ako presijeca neki industrijski kolosijek po kojem vlak prolazi svaka par danam, onda to nije rizik. A i Osijek i njegovi stanovnici će time puno dobiti. Dakle: palac gore!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.