Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROSVJED U SPLITU

Prozvali Plenkovića i hrvatsko pravosuđe: 'Hrvatski narod nema neovisnost'

Foto: Slavica Vuković
1/18
08.10.2019.
u 11:07

- Danas smo tu da zahtjevamo od premijera Plenkovića i ministra Bošnjakovića da se krivce procesuira. Očekujemo kaznene prijave i očekujemo postupak što je moguće prije. Dolazit ćemo opet. Ovo nije gotovo - poručila je Gordana Šprajc, jedna od organizatorica prosvjeda

Ispred zgrade Županijskog suda u Splitu okupilo se 50-ak prosvjednika koji traže pravdu za Kristijana Vukasovića. Taj 18-godišnjak s mentalnim i tjelesnim oštećenjima, osuđen za podmetanje požara kao odrasla osoba, preminuo je u KBC-u Split kamo su ga u komatoznom stanju dovezli iz zatvora na Bilicama.

- Ja sam došla u ime žrtve hrvatskog pravosuđa, u ime Kristiana Vukasovića koji je ubijen dok je bio u rukama hrvatskih instituacija. Došli smo tu da ukažemo da hrvatski narod nema neovisnost, nema jednakost pred zakonom, nema pravnu državu i nema zaštitu vladavine prava. Danas smo tu da zahtjevamo od premijera Plenkovića i ministra Bošnjakovića da se krivce procesuira. Očekujemo kaznene prijave i očekujemo postupak što je moguće prije. Dolazit ćemo opet. Ovo nije gotovo - poručila je Gordana Šprajc, jedna od organizatorica prosvjeda ističući da je cilj ovog prosvjeda ukazati na nejednakost pred hrvatskim pravosuđem, a tomu u prilog navela je i neke druge slučajeve u kojima, prema njihovom mišljenju, pravda nije zadovoljena.

- Prešutili smo kada je ubijena Marijana Jerković. Nismo izašli na ulice i tražili postupak, pogriješili smo. Nismo izašli ni kada su ubijene Kata Erceg i Ana Andrijašević, ni kada je ubojica poslan u Švicarsku i kada se jasno pokazalo da u hrvatskom pravosuđu postoje građani drugog reda i građani prvog reda koji nakon dvostrukog ubojstva odu u Švicarsku - kazala je Šprajc.

Premijera Andreja Plenkovića proglasila je krivim jer je "svjestan da je ministar Bošnjaković zanemario svoje obaveze, ali ga i dalje drži" te je dodala da ministar koji u ovom ubojstvu ne vidi ništa loše nije ministar koji zastupa interese naroda Republike Hrvatske. 

Jedan od dvojice policajaca koji osiguravaju prosvjed zatražio je od prosvjednika da sa zgrade uklone transparent s imenom K. Vukasovića.

- Policija hoće da se skine. Bode ih u oči ime Kristian Vukasović ispred zgrade koja ga je odvela u smrt. Nismo oštetili ništa, to je na konopu. Ne razumijem, zašto bi se to skinulo, po kojem zakonu - kazao je Zoran Burić, također jedan od organizatora 

Komentara 3

TE
teoodd
13:39 08.10.2019.

Pas vam ima mater dan drzavnosti a vl o saci ljudi.....

PR
protin
11:44 08.10.2019.

Sprajc xaxaxaxa

KL
klamerko
12:41 08.10.2019.

Draga kineska ambasada, preklinjemo Vas za pomoć! Doslovce molimo na koljenima raširenih ruku upućenih za prijem, da nam pomognete! Francuzi i Englezi i sve njihove političke pudlice (a naročito Nizozemci) i svi njihovi domaći i strani agenti po ''Hrvatskoj'' aktivno i preangažirano godinama su se duboko instalirali i međusobono umrežili na svim najbitnijim pozicijama moći u ''Hrvatskoj'' (naročito medijima i pravosuđu), te sofisticirano polako ali kontinuirano rastaču i oslabljuju sve što je ''hrvatsko''. To rade kako bi relativno ubrzo, za možda 10 godina, ne samo izbili Hrvatima iz ruku najbitniji Europski geostrateški položaj, nego i kako bi trajno izbrisali s ovog prevažnog položaja sve što je ''hrvatsko''. Najbitniji geostrateški položaj je zbog najbolje , najbliže i najisplativije dubokolučke pomorsko-trgovinske veze Europe s Kinom uzevši u obzir blizinu Rijeke i ostalih luka sa srednjom Europom uz naravno mogućnost povezivanja želježnicom a to Vi i sami želite dragi Kinezi povezati! Istovremeno je ovaj položaj izvrsna kontrola morske strateške točke Otrantskih vrata za velike brodove uz mogućnost uplovljavanka na dubokim istočnojadranskim (''hrvatskim'') lukama. Zato nas Englezi, Nizozemci i Francuzi žele stoljećima izbrisati i dati to u ruke svojim srpskim kraljevićima. Molimo vas iz sveg srca da nam pomognete i pokrenete prosvjede ovdje isto kao što protiv vas Englezi vode prosvjede u Hong Kongu. Molimo vas da se odazovete našim molbama!! Vaši Hrvati!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije