Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rasipnica

Provodila se po Parizu i ostala dužna šest mil. eura za luksuz

'16.08.2010., Zagreb - Press konferencija PUZ-a povodom privodjenja pljackasa zlatarnice na kojoj su govorili Damir Marcic, pomocnik nacelnika sektora krim policije, Mihael Varga, zamjenik nacelnika P
'Goran Jakus/PIXSELL'
08.03.2013.
u 21:33

Sud će zaplijeniti sadržaj iz njenih ormara u kojemu su razna luksuzna dobra čija se vrijednost procjenjuje na 10 do 12 milijuna eura

Sud u Nanterreu blizu Pariza naredio je pljenidbu triju ormara iz hotelskog apartmana saudijske princeze Mahe Al-Sudairi. Skupe stvari koje se u njima nalaze bit će prodane kako bi se pokrio račun u iznosu od šest milijuna eura koji je princeza napravila tijekom svog boravka u Parizu. Bivša supruga saudijskog princa Abdula Aziza Al-Sauda prijavila se u hotel Shangri-La u prosincu 2011. U francusku prijestolnicu stigla je sa 60 pratitelja i asistenata.

Do svog odlaska, u lipnju 2012., nakupila je šest milijuna eura neplaćenih računa za skupe obroke, nakit i prijevoz luksuznim limuzinama. Maha je iznajmila cijeli sedmi kat hotela u ekskluzivnoj četvrti, a tvrtku Cinquieme Etoile angažirala je za brigu o njenoj prehrani, prijevozu i pranju rublja.

– Svaki dan slali smo 30 automobila. Još čekamo da nam se za to i plati. Dug iznosi 1,5 milijuna eura – rekao je direktor Cinquieme Etoilea. Princeza Al-Sudairi Pariz je napustila 17. lipnja, dan nakon što je dobila vijest o smrti svoga supruga.

Iako je kao članicu kraljevske obitelji štiti diplomatski imunitet, francuski je sud naredio da se sadržaj njenih ormara zaplijeni kako bi se platio trošak Cinquieme Etoileu i još pet drugih kompanija čije su usluge koristili princeza i njeni ljudi. Razne umjetnine, nakit i luksuzni odjevni predmeti koji se u ormarima nalaze trebale bi vrijediti od 10 do 12 milijuna eura, što će biti dovoljno za pokrivanje dugova. 

Ključne riječi

Komentara 5

KU
kukui
22:12 08.03.2013.

nije li jednostavnije poslati joj račune? Čim je sve ostavila zbog smrti supruga nije pobjegla

M3
Miške 3
06:21 09.03.2013.

Sve te račune trebalo bi podvrgnuti reviziji, sigurno su napuhani barem za 60%.

MA
matador007
10:13 09.03.2013.

Kod nje je barem ostalo dosta da se namire dugovi! Kod naših bogataša ne ostane ništa da se dugovi naplate,jer kad računi dolaze na naplatu,odjednom ništa što je bilo njihovo,više nije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije