Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zaštićena vrsta

Provodi se kraju peta sezona monitoringa orla štekavca

orao štekavac
Ivica Galović/PIXSELL
20.03.2014.
u 22:31

Vrsta je strogo zaštićena prema odredbama Zakona o zaštiti prirode i prema Pravilniku o visini naknade štete propisana je kazna od 40.000 kuna za usmrćivanje ove vrste

Peta sezona provođenja projekta monitoringa orla štekavca kao obveza djelatnika Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Vukovarsko-srijemske županije provodi se do kraja ožujka.

Vrsta je strogo zaštićena prema odredbama Zakona o zaštiti prirode i prema Pravilniku o visini naknade štete propisana je kazna od 40.000 kuna za usmrćivanje ove vrste. Orao štekavac je ujedno i indikatorska vrsta ekološke mreže EU Natura 2000, te se podaci o stanju populacije prikupljaju za izvješće Europskoj komisiji. Zbog toga županijske baze podataka moraju biti redovito ažurirane s novim stanjem postojeće gnijezdeće populacije, kažu u Javnoj ustanovi.

>>Orao štekavac pao im na kuću, odjeknulo je kao bomba

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije