Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STOŽER CZ DNŽ:

Provjerite kako do propusnica ako nemate pristup sustavu e-Građani

Provjera propusnica
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/5
20.12.2020.
u 12:58

Eventualna pitanja u vezi s funkcionalnostima sustava e-Propusnice za građane mogu se uputiti službi za podršku putem obrasca dostupnog na stranicama usluge e-Propusnice (0-24 h).

Od ponedjeljka je dostupan sustav e-Propusnice koji omogućuje građanima jednostavno slanje zahtjeva za izdavanje propusnica korištenjem usluga e-Građani i NIAS (Nacionalni identifikacijski i autentifikacijski sustav).

Stožer CZ Dubrovačko-neretvanske županije napominje kako za razliku od prvog puta kada su uvedene propusnice, ovaj put iste nisu potrebne za putovanje između općina unutar naše županije, već isključivo u svrhu kretanja između županija.  

Sustav e-Propusnice omogućava sljedeće funkcionalnosti za građane:  

predaja zahtjeva za izdavanjem e-Propusnica prema nadležnom stožeru civilne zaštite;

pregled predanih zahtjeva za izdavanjem e-Propusnica i njihovih statusa;

pregled i preuzimanje odobrenih e-Propusnica u PDF obliku. 

Proces izdavanja e-Propusnice:

u internetskom pregledniku upišite adresu https://epropusnice.gov.hr;

odaberite listu vjerodajnica, kao i prilikom svakog drugog pristupa sustavu;

potvrdite svoje podatke;

ulaskom u korisničko sučelje, izaberite jednu od opcija: zahtjev za propusnicom, pregled propusnica ili pregled zahtjeva;

ukoliko želite predati zahtjev za izdavanjem propusnice, ispunite tražene podatke te potvrdite zahtjev;

nakon odobrenja, vaša e-Propusnica bit će vidljiva u pdf formatu.

Digitalne e-Propusnice u potpunosti zamjenjuju fizičke propusnice, a građanima ih izdaju stožeri civilne zaštite prema mjestu prebivališta ili boravišta.

Razlozi izdavanja e-Propusnica:

pružanje medicinske skrbi;

putovanje na posao i s posla ako je obavljanje posla neophodna i ne može se obaviti od kuće;

ostali opravdani razlozi.

Podaci o izdanim e-Propusnicama će s vremenskim odmakom od najviše 1 sat (tj. u skoro realnom vremenu) biti dostupne u MUP-u radi provjera na terenu.

U slučaju da pojedini građani nemaju pristup navedenim prijavama mole građane da se obrate Stožeru Civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije putem e-maila: propusnice@dnz.hr.

Eventualna pitanja u vezi s funkcionalnostima sustava e-Propusnice za građane mogu se uputiti službi za podršku putem obrasca dostupnog na stranicama usluge e-Propusnice (0-24 h).

Ključne riječi

Komentara 7

BO
boovuu
21:57 20.12.2020.

da su na vrijeme zabranili slobodnu šetnju iz hrvatske za srbiju i obranuto (da su uveli obveznu karantenu-samoizolaciju od barem 10 dana)danas možda nebi trebale propusnice. propusnice se uvode do 8 . siječnja 2021.? za katoličke blagdane u hrvatskoj . . za srpske praznike će biti moguća slobodna šetna pa i iz srbije ua hrvatsku. ponovo će donijeti koronu.

Avatar Mihica
Mihica
17:10 20.12.2020.

Daj mu novci, odmah će te pustiti hr polis

Avatar Mihica
Mihica
14:07 20.12.2020.

Oće novci

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije