Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ne nasjedajte

Varalice pokušale prevariti i glasnogovornicu policije: Tražili su broj kartice

Kata Nujić
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/2
08.12.2014.
u 22:00

Maštoviti varalice svašta obećavaju svojim žrtvama kako bi se okoristili. Predstavljaju se kao zdravstveni te djelatnici plinare i Elektre, bankari ili inspektori...

Mladić (20) iz Slavonskog Broda na internetskoj je stranici pronašao oglas i kontakt osobi dao nekoliko tisuća kuna za mobitel koji nikada nije dobio. Muškarac (54) iz Nove Gradiške javio se, pak, na oglas za posao u inozemstvu i više stotina kuna uplatio oglašivaču koji se u dogovoreno vrijeme nije pojavio na mjestu polaska.

Iz PU brodsko-posavske upozoravaju kako su u posljednje vrijeme na području ove i drugih županija evidentirani i drugi slučajevi prijevara. Maštoviti varalice svašta obećavaju svojim žrtvama kako bi se okoristili. Predstavljaju se kao zdravstveni te djelatnici plinare i Elektre, bankari ili inspektori koji provjeravaju izdaju li novčarske institucije krivotvoreni novac, nude europske božićnice umirovljenicima i slično.

– I sama sam nedavno dobila poruku s krivotvorene adrese elektroničke pošte s obaviješću da sam preplatila porez i da me očekuje povrat. Tražili su da upišem svoje osobne podatke, broj i kontrolni broj kreditne kartice, datum isteka te sigurnosnu lozinku – kaže glasnogovornica PU brodsko-posavske Kata Nujić. Ona, naravno, nije nasjela na pokušaj drskih prevaranata da na osnovi tih podataka uđu u njezin račun.

Iz policije mole građane da na adresu uprava@refundporezna.hr ne šalju osobne podatke, da uvijek provjere tko je nepoznata osoba ispred njihovih vrata te da o takvim događajima odmah dojave na broj 192.

>>Dimnjačari bez koncesija varaju Zagrepčane: Usluga 100 kuna, a oni uzmu i 900

>>Lažirali papire i ženi ukrali 500.000 kuna

Komentara 11

Avatar SimeDjodan
SimeDjodan
22:29 08.12.2014.

"Maštoviti varalice svašta obećavaju svojim žrtvama kako bi se okoristili." - zvuči kao plan 21...

Avatar Radoboj_
Radoboj_
22:25 08.12.2014.

Moraš biti teški tupan da povjeruješ poruci da porezna vraća novce. Ti krvopije to ne bi napravili ni pod najvećim mukama.

DU
Deleted user
02:24 09.12.2014.

obećanje ludom radovanje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije