Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
krpanje dugova

Provjera bolničkih računa u strategiji protiv korupcije

24.09.2021.
u 12:02

Vili Beroš najavljuje da bi prva faza reforme trebala startati još ove godine, no detalji reforme još se kriju, a nikakvi dokumenti nisu pušteni ni u javnu raspravu

Komentara 2

DU
Deleted user
14:45 24.09.2021.

Prema svim zakonima i međunarodnim poveljama, nitko ne može prisiliti osobu na liječenje. Svatko od nas može odbiti lijek, terapiju i cjepivo. Ako je zaraznost i dalje 50 %, nema nikakvog opravdanja za nametanja cjepiva, jer ono ne nudi 100 % zaštitu, ali zato nosi određene rizike po osobe koje su potpuno zdrave – mislimo na našu djecu. Plenkvić i stožeraši će odgovarati za svaku žrtvu cijepljenja, jer ona nije imala mogućnost slobodne odluke.

SI
sisavac
12:29 24.09.2021.

kasnite samo 30 godina... u zdravstvu pola novca koje dobiju od svih nas, to završi tamo gdje ne bi smjelo. pola novca. mi plaćamo najmanje 30% viška zaposlenih u bolnicama na radnim mjestima koja nemaju potrebu biti tolko brojna, mi plaćamo horde čistačica koje doma nose najmanje polovicu sredstava za čišćenje i dezinfekciju, o wc papiru da ne govorimo. mi plaćamo horde ekipe koja radi na održavanju, a posao im se svodi na naručivanje obrtnika koji to onda odrade. mi plaćamo stare derutne zgrade, zato da bi neki odjeli imali svoju zgradu.. mi smo presiromašni da bi mogli davati tolke plaće liječnicima, a još presiromašniji da bi financirali gotovo sve lijekove. ajd pogledajte kolko plaćamo lijekove... jedna vrećica cca 700 kuna, platiš najviše 30 kuna, i tako 2 puta mjesečno neki. nema eu zemlje u kojoj se antibiotici na recept troše više nego kod nas. nema ni zemlje koja daje tolko novca za eksperimentalne lijekove za izuzetno rijetke bolesti kao mi. zašto mediji prilikom slaganja podataka o izdvajanju za zdravstvo nas stavljaju u skupinu koja malo daje..?! zašto ne vele da jedan njemački radnik za zdravstvo daje 7% plaće, ne 15% ko naš? da kod njih privatna osiguranja deru? i da kod njih nema ugradnje umjetnog kuka na račun hzzo-a za starije od 65.. mi to sve uredno plaćamo, dajemo novac za liječenje ljudi koji ne uplaćuju u sustav, i to za nešto što je ekstra usluga. kod nas nije problem umjetni kuk 90-godišnjakum 'besplatno'. odi si u njemačku to ugradi u tim godinama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije