Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KANAĐANIN OSTAO ZAROBLJEN S POLARNIM MEDVJEDIMA

Proveo noć s polarnim medvjedima zarobljen na ledu

Knut
Reuters
10.11.2009.
u 10:09

Kanadski tinejdžer bio je u lovu sa starijim muškarcem kada su im se pokvarile sanjke te je krenuo po pomoć, no dio leda po kojemu je hodao, otkinuo se i ostao je zarobljen.

Kanadski tinejdžer spašen je s plutajuće ledene sante na kojoj je bio zarobljen u Arktičkom moru s dva polarna medvjeda.

Ekipa spasioca padobranom je skočila na 15 metara veliku ledenu santu kada su iz zraka uočili promrzlog i pothlađenog 17-godišnjeg Inuita. Odvezen je u Coral Harbour, mali grad u kanadskom zaljevu Hudsonu.

Čini se kako je mladi Inuit u samoobrani ubio polarnog medvjeda - majku za kojom su ostala dva mala, ali krvoločna medvjedića.

Tinejdžer je bio u lovu sa starijim muškarcem kada su im se pokvarile motorne sanjke. Mladić je otišao potražiti pomoć, ali nije daleko dogurao. Dio leda po kojemu je hodao otkinuo se i ostao je bespomoćno plutati smrzavajući se na temperaturi od 20 stupnjeva ispod ništice.

Starijeg su muškarca našli ubrzo nakon dojave o njihovu nestanku. Bio je blago pothlađen.

Spasioci su uspjeli iz zraka uočiti i mladića kako pluta, ali su ga izgubili kako se spustila noć. Promrzao, 17-godišnjak je plutao punih 45 kilometara Atlantskim oceanom prije nego su ga ponovno uočili.

 



Ključne riječi

Komentara 9

VU
vuky91
11:52 10.11.2009.

trebalo je onda napisati ovako: \'\'Čini se kako je krvoločni mladi Inuit u samoobrani ubio polarnog medvjeda - majku za kojom su ostala dva mala, neodoljivo slatka medvjedića.

OB
-obrisani-
13:49 10.11.2009.

Allahuekhber pa ko je koga tu lovio, medvjed indijance ili indijanci medvjeda? Ja kontam da je krvolocni lovac ubio majku medvjedicu iza koje su ostala dva medvjedica koji ce sad sigurno skapati od gladi ili ce ih pojesti drugi medvjedi.

AU
autoritet
11:45 10.11.2009.

Žao mi samo kaj ga \"krvoločni\" medvjedići nisu požderali.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije