Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pravoslavna crkva

Provaljeno u vukovarsku crkvu Svete Petke

policija
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL/Ilustracija
10.04.2019.
u 14:32

Odnesen je zlatni nakit koji su vjernici ostavili kao prilog crkvi na ikonu Svete Petke

Nepoznati počinitelj, ili više njih, tijekom noći 9/10 travanj provalio je u pravoslavnu crkve Prepodobne majke Paraskeve koja se nalazi u Park šumi Adica u Vukovaru.

Tom prilikom odnesen je zlatni nakit koji su vjernici ostavili kao prilog crkvi na ikonu Svete Petke. Razbijeno je i staklo na suvenirnici koja se nalazi neposredno u crkvu s ciljem da se odnese dio suvenira.

Provalu je policiji prijavio svećenik crkve jerej Vukašin Cvetojević koji je jutros zatekao provaljena vrata crkve. Nakon provedenoga uviđaja znat će se i pričinjena materijalna šteta. Ova vukovarska pravoslavna crkva na meti provalnika bila je u travnju 2014. godine kada su ukradeni bakreni oluci. Crkva Prepodobne majke Paraskeve građena je u periodu od 1808. do 1811. godine.  

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije