Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SKRIVALA SE IZA ŽIVICE

Provalili u kuću poznate koprivničke obitelji, ali nisu ni slutili da će zbog ovoga istu večer biti uhićeni

Ilustracija
Ilustracija/Tomislav Miletic/PIXSELL
25.07.2022.
u 14:13

Susjeda se skrivala iza živice i snimila kradljivce mobitelom te odmah pozvala policiju koja ih je uhitila

Braća Davor (29) i Vedran (30) završili su u zatvoru zbog krađe bakrene kape kotla za pečenje rakije iz kuće poznate obitelji u centru Koprivnice, a sve zahvaljujući susjedi te obitelji. 

Osim njih, kao pomagači optuženi su Tomislav (37) iz Kutjeva i Mišel (38) iz Petrinje, koji je također odmah završio u istražnom zatvoru, piše Danica.hr. 

Tužitelji za njih traže 10 mjeseci bezuvjetnog zatvora, osim za Tomislava koji dosad nije osuđivan pa bi mogao dobiti samo uvjetnu kaznu te je trenutačno jedini na slobodi.

Prema optužnici, oni su 15. lipnja oko 1 sat iza ponoći u Frankopanskoj ulici u Koprivnici ušli u kuću poznate obitelji, odakle su, nakon pretraživanja, uzeli bakrenu kapu kotla za pečenje rakije i jedne škare, u ukupnoj vrijednosti 2000 kuna.

Sve je to vidjela susjeda koja se skrivala iza živice te ih je snimila mobitelom. Poslije je pozvala policiju koja ih je odmah uhitila, a snimka je bila ključni dokaz tijekom istrage.

Braća koja žive u Koprivnici kažu da su stvari vrijedne oko 200, a ne 2000 kuna. Osim toga, tamo je, kažu, bila i motorka, ali nju nisu otuđili upravo zato da ih ne bi optužili za krađu stvari veće vrijednosti. Bakrenu kapu kotla htjeli su prodati.

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar Aristarh
Aristarh
14:40 25.07.2022.

Hahahaha crnac se preračunao. Kapu kotla može prodati otpadu za 200.kn ali istu nabaviti ne može za tu cifru. Sud bi trebao u cijenu otuđene robe dodati i druge troškove ne materijalne prirode.

ZG
Zeljko Grabar
15:13 25.07.2022.

Pravna drzava funkcionira kad se radi o 2000 kuna ali kad se radi o nekoliko stotina miljuna onda neide bas tako brzo a i forentika ne pronalazi dokaze. Godinu dana za bakreni poklopac a zastara za naplacene ispite ili sume za kojima se nrmalnom gradjaninu zavrti u glavi.

CA
cane69
17:17 25.07.2022.

Ako je u pitanju bakar onda je provalu izvrsila skupina nacionalne manjine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije