Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slučaj selotejp

'Provalili smo u stan tražeći Aliju, sve je bilo na svom mjestu'

mirko sivić (1)
Davor Javorović/Pixsell
22.02.2013.
u 13:06

Nakon što joj se suprug nije danima javljao, Zita Šabanović zamolila je susjede da nasilno uđu u njihov dom, misleći da mu je pozlilo

- Alija Šabanović supruzi se Ziti, koja je tada iz ratnog Osijeka otišla u posjet sinu u Rovinju, nije javljao na telefon dva dana. U panici, alarmirala je susjede da provale u njihov stan. Pomislila je kako mu je možda pozlilo.

- Sve je bilo na svome mjestu, šalica kave na stolu, jedan je krevet bio raspremljen – opisao je susjed Stjepan Marković na Županijskom sudu u Osijeku, gdje se Mirku Siviću sudi za ratni zločin 1991., tzv. \"slučaju selotejp\". Sivića se tereti za likvidaciju nepoznatog muškarca na obali Drave te Šabanovićevo premlaćivanje. Šabanović je poslije također ubijen.

- Nismo ni primijetili da ga nema dok supruga nije nazvala. Prenijeli smo joj što smo vidjeli, a ona je istraživala dalje. Život je u zgradi te jeseni i zime bio normalan, uredili smo si podrum, stavili i peć, Alija je spavao u šupi do moje – naveo je Marković.

Udovica Zita Šabanović na sudu je u siječnju kazala kako je od sustanara u zgradi saznala da su Aliju tih dana tražila trojica uniformiranih muškaraca.

- Susjed profesor (S. Marković, nap.a.) rekao mi je da je prepoznao među njima svog učenika. Jedna mi je susjeda kazala kako je drugi radio s njom u svilani – izjavila je tada.

No, Marković je u petak izjavio kako to nije točno i da nije vidio te osobe.

Tužitelja je zanimalo zna li koje je nacionalnosti bio Šabanović.

- Kada smo izvadili domovnicu, hvalio se jer mu je u njoj pisalo da je Hrvat – kazao je svjedok.

Sivić je posljednji iz tzv. slučaja selotejp kojemu još nije izrečena presuda. Za te je zločine pravomoćno osuđen, podsjetimo, i Branimir Glavaš. U prvom je ispitivanju u policiji, kada je uhićen u listopadu 2006., Sivić priznao zločine za koje ga se tereti. Ponovio je priznanje i kasnije kod istražnog suca, no kasnije je sve porekao, ističući kako je bio u teškom zdravstvenom stanju.

>>\'Ponašali su se kao da mi je nestao bicikl, a ne suprug\'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije