Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Provala u hram

Vladika Nikodim zaražen koronom i liječi se u Beogradu

Provaljeno u Hram Svetog Spasa u Šibeniku
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/5
06.03.2021.
u 18:25

Zbog plijena od stotinjak kuna u noći s petka na subotu provaljeno je u pravoslavnu crkvu u Šibeniku

Kako bi se dočepao ne baš velikog plijena od stotinjak kuna, nepoznati lopov provalio je u noći s petka na subotu u pravoslavni hram Svetog Spasenja u Šibeniku. Najprije je razvalio ulazna vrata, a kada je ušao, obio je još nekoliko brava u kojima se čuvaju različiti predmeti. U potrazi za novcem porazbacao je i veći dio inventara, a na kraju je pronašao drvenu kutiju u kojoj se drže milodari. Uzeo je novac i izišao iz crkve, ostavljajući nered iza sebe. Šteta koju je time prouzročio nekoliko je desetaka puta veća od iznosa koji je ukrao. Šibenska policija provodi istragu o tom događaju.

“Ovaj incident izazvao je tugu i žaljenje Šibenčana kako pravoslavne tako i onih katoličke vjeroispovijesti koji posjećuju ovaj sveti hram za razgovor i molitvu”, navedeno je u poruci koju je na Facebooku objavila Eparhija dalmatinska. A upravo negdje u vrijeme dok su lopovi provaljivali u hram u bolnici je završio i episkop dalmatinski, vladika Nikodim.

On je u petak kasno navečer otišao na testiranje na koronavirus, a nakon što je test pokazao da je pozitivan, smješten je na liječenje u bolnicu “Dragiša Mišović” u Beogradu. Iako ima blaže simptome, odlučeno je da ostane u KBC-u kako bi liječnici mogli pratiti njegovo stanje.

Inače, riječ je o najmlađem episkopu Srpske pravoslavne crkve, rođenom Zadraninu, pravniku kanoničaru. Rođen je u Zadru u travnju 1981. U osnovnu školu krenuo je u Zadru, nastavio ju je u Benkovcu, a 1991. nakon početka Domovinskog rata zajedno s roditeljima i sestrom otišao je u Srbiju. Dok se školovao, on i sestra ostali su bez oba roditelja.

VIDEO Od 12. veljače do 15. svibnja posjetite izložbu "Hrvatska svijetu"

Komentara 9

DU
Deleted user
13:46 06.03.2021.

Čudna arhitektura za pravoslavni hram.

Avatar Cornelius
Cornelius
18:20 06.03.2021.

A jel ima npr. u Nišu katolička crkva?

KA
kajbum
22:36 06.03.2021.

Ja mislio srbi naj bolji po cjepljenju a ono kod njih gore nego kod nas.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije