Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pregledane ladice

Provala u institut: Lopov "pročešljao" papire na Ruđeru

ramljak
Robert Anić/Pixsell
03.03.2011.
u 22:14

Istraga će pokazati ima li provala ikakve veze s istragama koje na Institutu provode USKOK i DORH zbog niza nepravilnosti

Provaljeno je u upravnu zgradu Instituta “Ruđer Bošković” (IRB). Kako doznajemo na Institutu, nepoznati počinitelj provalio je u nedjelju oko 8.30 sati, i to u nekoliko ureda, uz ostalo i u računovodstvo i financije.

Da je lopov “poharao” IRB, shvatila je, doznajemo, djelatnica knjigovodstva koja je u nedjelju ujutro išla obračunavati plaće zaposlenicima Instituta. Imala je što i vidjeti – izbijena sva vrata i pregledane sve ladice. Međutim, što je lopov ukrao na Institutu, još nisu shvatili. Novac nije, nije ni namještaj, tehniku...

Tek će pregled sve dokumentacije pokazati nedostaje li što zanimljivo. Tko se krije iza provale još je nepoznanica, kao i motivi. Navodno provalnik nije ostavio otiske, pa se sumnja da je riječ o profesionalcu. No činjenica je da naš najcjenjeniji i najveći institut u posljednje vrijeme potresaju raznorazni skandali. Zna se da je na IRB prošle godine stigao i DORH i USKOK kako bi se provjerili sumnjivi studentski ugovori koje je Institut potpisivao uglavnom s djecom zaposlenika.

Spominjali su se i brojni preplaćeni projekti te gomila neopravdanih izbivanja s posla. Najzvučnije ime koje se vezivalo uz nepravilnosti na Institutu ono je Krešimira Pavelića, predsjednika Nacionalnog vijeća za znanost i donedavna “Ruđerova” ugledna znanstvenika.

Zanimljivo je i da je USKOK i DORH na Institut pozvala sama ravnateljica Danica Ramljak, zbog čega je cijelu prošlu godinu primala prijeteće poruke putem telefona i SMS-a. Stoga je i logično pitanje imaju li sve te pokrenute istrage ikakve veze s provalom?

No na to pitanje odgovora još nema. I neće ga vjerojatno ni biti dok policija ne okonča istragu.

Komentara 2

Avatar Čobanković ( mlađi )
Čobanković ( mlađi )
07:53 04.03.2011.

hehehehehehehe

VO
Vorosmart
10:42 04.03.2011.

Hahaha,za paraobavještajce se uvijek nađe neki \'\'poslić\'\'...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije