Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Protuudar – Hoće li Hrvatska aktivirati optužnice protiv visokih časnika Armije BiH?

Naslovnica 4.11.
Foto: VL
04.11.2016.
u 00:06

Hrvatska prestala dizati optužnice, susjedi očito nisu

Selektivna uhićenja Hrvata u Orašju događaj su koji bi mogao preliti čašu strpljenja u hrvatskim državnim institucijama.

Ratni zločini ne zastarijevaju pa se hrvatska javnost sve više pita zašto se Hrvatska, za razliku od BiH i Srbije, ponaša kao da namjerno nastoji gurnuti pod tepih ratne zločine koji su u ovom slučaju počinjeni nad Hrvatima. Institucije bi mogle početi aktivirati optužnice koje je pravosuđe prikupljalo godinama, neke su i dovršene, ali nisu aktivirane.

Kada je general Pavao Miljavac govorio da i RH ima načina odgovoriti na akcije pravosuđa BiH, koje je šokiralo hrvatsku javnost jer se doznalo da je sve spremno za progon čak 640 Hrvata, pokazao je kako zna da je hrvatsko pravosuđe godinama propuštalo pokrenuti optužnice protiv nekih znamenitih oficira Armije BiH, koji su, uglavnom dok su još bili oficiri JNA, početkom 90-ih sudjelovali u borbama na strani JNA, na mjestima gdje su počinjeni brojni ratni zločini nad Hrvatima.

>>Cijelu priču pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili prelistajte u našem e-izdanju

U današnjem broju donosimo i sljedeće teme:

>>Optužnica: Pripadnike HVO-a iz Orašja ne terete za zločinačko udruživanje

>>Raspudić: Postoji bošnjački i srpski entitet, Hrvati su svima smetnja

>>Ivkošić: Već su stigli prvi porazi Plenkovića i Stiera

>>Skupa cjepiva protiv HPV-a kupujemo, a imamo višak

>>Kupnja prvog stana od 50 m2 poskupljuje 22.000 kuna

>>Uz 26 dana godišnjeg dogodine možete imati 61 slobodan dan

>>Stipe Miočić: Odgojen sam da obožavam Hrvatsku

>>Madrid slavi Matea Kovačića, novog Zidaneova ljubimca

Foto: VLm

Komentara 54

AG
Agricola
20:36 03.11.2016.

Naravno da bi trebalo, i to ne samo zbog genocidnog pokolja nad Hrvatima srednje Bosne i sjeveroistočne Hercegovine, nego još više radi ratnih zločina u Hrvatskoj 1991. u kojem je sudjelovao kompletan vrh onog što će kasnije postati Armija BiH. Recimo, Dudaković je direktno odgovoran za ubijanje i progon hrvatskih civila iz sela Sveti Rok i Lovinac u Lici. Isto tako, od Sefera Halilović, pa preko Đemala Merdana, Refika Lende, Arifa Pašalića, Amira Kubure, Envera Hadžihasanovića, Fikreta Muslimovića, Selme Cikotića sve do jedan je sudjelovao u agresiji na Republiku Hrvatsku 1991. i zločinima koji su pratili tu agresiju. To Hrvatska ne smije dopustiti da prođe nekažnjeno, jer ako se ne kazni opet će se dogoditi, kao što se dogodilo opet da se dokumenti dilaju nezakonito jer se nije Mesića sankcioniralo kad je to prvi put učinio.

TR
Trnjanec
20:26 03.11.2016.

Ne treba tako, nego samo ispostaviti račun za smještaj i hranu nekoliko stotina tisuća građana BiH u periodu 1992 pa nadalje.

MA
Manolo46
20:49 03.11.2016.

Naravno da treba. I ne samo muslimane nego i srbe. Ipak, on i trebaju preko Hrvatske za zapadnu Europu, a mi preko njih ne trebamo, jer mi nemamo što raditi u Bugarskoj ili Turskoj. Ja bih uhićivao iz obijesti, čim neki srbin promoli glavu iz srbije u Hrvatsku, čim neki musliman promoli nos iz BiH u Hrvatsku, odmah uhićenje i optužnica za ratne zločine? Ima samo 25 godina a rat je završio prije 20 godina i nije mogao s 3-4 godine počinit ratni zločin? Nema veze, ako je tako onda će lako na suđenju dokazati svoju nevinost, a do tad nek gnjili u pritvoru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije