Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OČEKUJE SE I FUCHS

Policija i zaštitari ispred škole u Krapinskim Toplicama, učenik odbio nositi masku

Foto: Zagorje International
1/4
13.09.2021.
u 10:32

Štiboha je potvrdio da je jutros u školu stigao tim psihologa koji će pružiti psihološku pomoć djelatnicima kojima je prouzročena šteta

Prosvjednici protiv maski upali su u petak u Osnovnu školu ''Krapinske Toplice'', pri čemu je čistačici pozlilo. Incident je izazvao veliku zabrinutost pa su i sami nastavnici ovog vikenda zatražili od resornog ministra Radovana Fuchsa pomoć. Tada je najavljeno da će ispred škole biti i zaštitari kako bi osiguravali red, što se danas i dogodilo. 

Prosvjednici protiv maski ponovno su došli u školu, a s njima i policija, javlja Zagorje International.

Prosvjednici su prevođeni Kristijanom Gaćinom koji je sve i pokrenuo tvrdeći kako to radi za dobrobit svojeg sina koji ide u spomenutu školu. Njegov sin danas je odbio ući u školu nakon što je ponovno upozoren da je maska obavezna na ulazu u školu. Inače, maske u toj školi moraju nositi samo na hodnicima i u zajedničkim prostorijama, ne i u učionicama.

– Danas su prosvjednici doveli učenika u školu, koji je ušao, ali na zamolbu da je u školi u zajedničkim prostorima potrebno nositi masku, odbio je ući u školu i samovoljno je izašao. Zaštitari ne stvaraju poteškoće nikome pri ulazu, oni samo paze na red i mir, a mi nastavljamo s nastavnim procesom kao da se ništa ne događa. A ovim prosvjedom moraju se baviti institucije koje su za to zadužene – kazao je ravnatelj škole Samson Štiboha. 

Štiboha je potvrdio da je jutros u školu stigao tim psihologa koji će pružiti psihološku pomoć djelatnicima kojima je prouzročena šteta, potom će utvrditi kakva je situacija s učenicima koji su, kako kaže ravnatelj, "prisustvovali nasilničkoj hordi i svjedočili vrijeđanju i govoru mržnje". 

– Djeca su još uvijek pod stresom i šokom, mnogi prvašići u petak su išli plačući kući. Dobili smo i dosta poziva roditelja koji su tražili zaštitu svoje djece, a o svemu su obaviještene sve institucije, vidjet ćemo koja će biti daljnja postupanja u sljedećem periodu da se šteta svede na najmanju moguću razinu – kazao je ravnatelj škole za portal Zagorje International. 

Potvrdio je da će u školu danas doći i resorni ministar Radovan Fuchs. 

Komentara 125

Avatar madcap
madcap
11:30 13.09.2021.

Evo opet ovih radikaliziranih fanatika. Ne libe se ni koristiti djecu, napadaju škole. Šta radi socijalna služba?

Avatar Konjina3.0
Konjina3.0
11:23 13.09.2021.

Dragi antimozgovci, ispisite lijepo djecu iz škola i sami ih doma obrazujte. Win-win.

Avatar FrancJunior
FrancJunior
11:05 13.09.2021.

Potomci krapinskog neandertalca...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije