Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oštetili Danka Končara

Protiv supružnika Cetinski podignuta i druga optužnica!

Vinka Mirko Cetinski
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
14.03.2014.
u 17:25

U optužnici stoji da su supružnici Cetinski uz još devetero osoba oštetili tvrtku Kermas Danka Končara za još 52 milijuna kuna.

Na Županijskom sudu u Puli, mjesec i pol nakon prve, podignuta je danas i druga optužnica protiv supružnika Cetinski zbog malverzacija zemljištima u Istri kojima su, uz još devetero osoba sada obuhvaćenih optužnicom, oštetili tvrtku Kermas Danka Končara za još 52 milijuna kuna.

Prvom se optužnicom supružnici Cetinski i Drago Radolović te dvije pravne osobe terete za štetu od 90 milijuna kuna nastalu prilikom kupoprodaje poslovnih udjela u 32 trgovačka društva dok je u ovoj riječ o kupoprodaji udjela u dvama trgovačkim društvima s područja Rovinja od 2007. do 2009. godine i, prema svemu sudeći, riječ je o završnici proširivane istrage koja je bila pokrenuta protiv Cetinskih, njihova sina Mattea, odvjetnika Željana Hrvatina i njegove supruge Romine, oca i sina Sorgo i još nekih partnera u poslu stoljeća.

Tužitelji ih terete zbog zlouporaba položaja i ovlasti i pranja novca navodeći da su s namjerom da se neosnovano okoriste prilikom kupoprodaje poslovnih udjela u dvije tvrtke određivali, odobravali i naplaćivali veće cijene za poslovne udjele od njihove stvarne vrijednosti i da su na taj način uime razlike u cijeni prisvojili 25,9 milijuna kuna te da su prilikom kupoprodaje zemljišta s prodavateljima usmeno ugovarali niže kupoprodajne cijene od one koje su navodili u ugovoru pa su razliku između tako ugovorenih cijena zadržavali za sebe i na taj način stekli ukupno 52 milijuna kuna. Novac su, tvrde tužitelji, radi prikrivanja pravog izvora ulagali, preuzimali i prenosili u bankarskom, novčarskom i drugom poslovanju.

>>'Nisam Končaru uzela milijune, nego je on meni oteo udjel i uništio mi ugled'

>>Vinka Cetinski: Suprug i ja smo žrtve Danka Končara

Komentara 14

Avatar patkovic
patkovic
18:27 14.03.2014.

kako lažu bezobraznici, sve je to tony zaradio na gažama

ZA
zavrzlama
17:51 14.03.2014.

Istra je puna ovakvih lopova. Tko god ima bilo koje poslovne namjere nek se cuva. Sve je to jedno veliko sranje.

JA
jamanuša
19:56 14.03.2014.

čuvaj te se dobro uhranjenih stilski obučenih a pritom koriste bogati rječnik intelektualca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije