Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velika akcija
Povratak na članak

Protiv novih pravila EU: Europljani ne daju oružje

Građanske i interesne skupine u EU u akciji protiv izmjena zakona kojima bi se postrožila pravila i zabranile neke vrste oružja kao posljedica terorističkih napada

Komentari 10

LL
LEX-LUTOR
09:41 09.04.2016.

Situacija nije tako jednostavna kako se zeli prikazati, Narod je 90h godina placao svojom lovom 1000-1500-2000 Maraka za komad oruzja da bi branio zemlju od onih koji su oružje TO vratili JNA. Nema smisla uspoređivati hrvatsku sa ostatkom EU, daa smo samo malo pametni svaki muskarac bi imao doma formacijsko oruže i jednom godišnje išao na obavezne vježbe gađanja, ako mogu švicarci možemo i mi. No političkoj eliti koja nas želi rasprodati do gole kože ni najmanje ne odgovara naouržan hrvatski narod, koji je uspio razbiti 3-vojnu silu po snazi u EU. Sve su samo izgovori, lažne statistike, i bacanje pijeska u oči. Nije slučajno izgurana vojna obaveza na našim prostorima...zar stvarno nitko više ništa ne vidi i ne razumije ???

VL
AB
abcd2
21:04 08.04.2016.

Ne treba citati dalje od naslova od uvoda...."Građanske i interesne skupine u EU..." Sorosevi placenici kao i teroristi koje dovodi u Europu, NATO kao najjaca vojna sila na Svijetu nije uspio sprijeciti dogadjaje u Bruxelles-u, sjedistu istog tog NATO-a i EU. Ocito da ce istocna Europa morati praviti zid prema zapadnoj. Ne treba zaboraviti niti da tzv. europska komisija (tko je njih birao??) ne priznaje referendum u Nizozemskoj u vezi Ukrajine.

VL
DU
Deleted user
08:59 09.04.2016.

Najbolja kvaka je da moraš navest valjani razlog zašto ti treba oružje. Od koga si to ugrožen. Jednostavno nije moguće dobiti legalno oružje. Pa nije čudo da ljudi imaju ilegalno. U ovakvim demokracijama najbolje je kad je narod nenaoružan.

VL
DU
Deleted user
20:49 08.04.2016.

Pa ova ubojstva počinjena od strane terorista su napravlja sa automatskima oružjem to jest sa kalašnjikovima. Sada ne vidim kako će ovaj zakon spriječiti daljine terorističke napade. Možda zakonodavac treba bolje osigurati granice i bolje nadzirati švercere oružja i droge ali sa druge strane onda taj isti zakonodavac ne bi mogao primati plave koverte. Zapravo teroristi ionako ubijaju tamo neke Europljane za koje je Šešelj nije ubojica pa onda neka im zabrane oružje.

VL
AN
ANTIkomunist55
23:03 08.04.2016.

ma glu.p clanak totalno.... nisu se teroristicki napadi ucinili lovackim ili karabin puskama kao ni pistoljima i samostrelima vec vojnim eksplozivom i automatskim puskama marke AK47 zvane kalasnjikov i sad zasto zabranit oruzije.... najbolje bi bilo da drzave otkupe ilegalno oruzije, da daju od 100-500 eura za komad oruzija pa za 5 god nece nigdje bit uopce ilegalnog oruzija

VL
EL
EldersRealm
09:48 09.04.2016.

Nije problem oružje nego kultura korištenja. Kanađani po glavi stanovnika imaju više oružja nego stanovnici u USA ali nema masovnih pokolja ni približno kao tamo. Jednostavno ne posežu za oružjem za svaku sitnicu.

VL
MG
milerazbojnik@gmail.com
12:13 10.04.2016.

država i vlasi unije sve više liče na teroristu koji svom silom hoče ostvarit svoj cilj .jednom rječju svak ima pravo nosit i dobit dozvolu za nošenje oružja jer sve drugo bi i je terorizam vlasti ako li je duševno sposoban i manje se ja bojim mojih za koje ja znam da ga imaju nego li onih koji če ga isto tako bilo kako nabavit da ostvare svoj cilj---pljačku ubistvo ili teroristički čin što se dešava .znači zašto nekom branit da ima oružje kad če ga on iovako ako mu je do njega stalo nabavit a za državu i vlast je bolje da je registrirano i zna gdje je nego li da neznade o njemu ništa

VL
Avatar Jorge
Jorge
20:04 08.04.2016.

Treba pojednostaviti registraciju oružja, a oštro kažnjavati ilegalno posjedovanje. Time ćemo dobiti bolju evidenciju i jednostavnije kontrolirati oružje kod građana. Kojeg vraga još uvijek traje akcija "Vratimo oružje"? Dvadeset godina nakon rata još se titra nekima, a trebalo bi one one kod kojih se pronađe oružje i eksploziv vojnog porijekla tretirati pravno kao za pokušaj ubojstva. Dva slučaja su mi na pameti. Policija u Splitu zaustavi automobil, a u gepeku Kalaš. U Dalmaciji u nečijoj kući pronađu protutenkovske mine. Baš bi bilo zanimljivo provjeriti sudske epiloge tih slučajeva.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.