Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROTIV COVID POTVRDA

Prosvjednici zabarikadirali vrata Gradske Uprave, evo što kaže grad Šibenik o tome

Šibenik: Prosvjednici zaključali Gradsku upravu lancem i lokotom
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/5
26.11.2021.
u 15:41

Šibenik u ovoj temi nije izdvojen slučaj, naprotiv, drago nam je da  broj osoba koje podupiru ovakvo ponašanja zaista nije velik" , stoji u odgovoru grada.

Protivnici epidemioloških mjera proteklih nekoliko dana poprilično su otvoreno iskazivali svoje nezadovoljstvo gradskom upravom u Šibeniku. Jučer su prosvjedovali ispred zgrade, a u petak su pak lancem i lokotom zaključali vrata Gradske uprave.

Na upit što grad Šibenik misli o nedavnim događajima, dobili smo odgovor koji prenosimo u cijelosti. 

"Prosvjednici mijenjaju lokacije za okupljanja kojima žele iznijeti svoj stav i na to imaju demokratsko pravo. Jučer i danas su bili ispred Gradske uprave Grada Šibenika gdje su na kratko  izveli svoj performans, no ničim nisu ugrozili funkcioniranje Grada.

Mišljenja smo i da je logično i uljudno da  manjina, što su u ovom slučaju prosvjednici protiv COVID mjera,  uvažava stav većine, no na žalost, svjesni smo i da to nije slučaj.  Šibenik u ovoj temi nije izdvojen slučaj, naprotiv, drago nam je da  broj osoba koje podupiru ovakvo ponašanja zaista nije velik" , stoji u odgovoru grada. 

Šibenik: Prosvjednici zaključali Gradsku upravu lancem i lokotom
1/5

Prosvjednici su otkrili za ŠibenikIn što ih je ponukalao na taj. 

- Ovo je čisto da vladajući dobiju osjećaj kako je to kad ti netko ne dopušta da ostvariš svoja normalna građanska prava, da uđeš tamo gdje ti je zakonom dozvoljeno da uđeš. Ovako nam djecu zaključavaju, sve su škole zaključane, time krše zakone o zaštiti na radu. Ne baj bože potresa, požara... Tko će preuzeti odgovornost? Ovo je jedan simbolični performans da pokažemo kako se građani osjećaju kad im se ne dozvoljava da obavljaju svoj posao ili obaveze - objasnili su svoje postupke. 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar DIXI
DIXI
21:43 26.11.2021.

Njih četrnaest i jedan ćukac koji od srama gleda na drugu stranu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije