Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MIRNI MARŠ

Prosvjednici šest sati kružili Zagrebom i policiju vukli za nos

iran
AFP
01.03.2011.
u 00:30

Buntovnici su nakon okupljanja pred HDZ-om i NSK krenuli prema premijerkinu stanu na Ravnicama, no policija ih je zaustavila kod stadiona

– Jamčimo vam da više neće biti sukoba. Vidjet ćemo se opet jer nastavljamo prosvjede koji će biti mirni – koju minutu prije ponoći poručili su zagrebački prosvjednici policiji ispred sjedišta HDZ-a na Trgu žrtava fašizma te se potom razišli uz dogovor da se na novom prosvjedu nalaze već u srijedu u 18 sati, i opet na Cvjetnom trgu, gdje je i u ponedjeljak sve počelo prvotnim okupljanjem oko 300 ljudi.

>>Od devet privedenih, tek kod jednog našli bokser i skalpel

A onda je nakon govora organizatora prosvjeda Ivana Pervana te arije iz opere Nikola Šubić Zrinski, koju je izveo operni pjevač osječkog HNK Dali Mor, krenuo marš: Ilicom, Radićevom (prema Markovu trgu, već više od 1000 ljudi), slijedio je pohod na Trg žrtava fašizma (gdje je sjedište HDZ-a i gdje je nekoliko prosvjednika pokazalo gole stražnjice), prema Nacionalnoj sveučilišnoj knjižnici (premijerka Kosor upravo je tada tamo bila na dodjeli Zlatne kune), Vukovarskom, Savskom (prolazi se ispred zgrade MUP-a), Trgom maršala Tita, Trgom bana Jelačića, Kaptolom, opet Radićevom, Trgom bana Jelačića (200-tinjak ljudi), Maksimirskom do Ravnica (prema premijerkinu stanu), Zvonimirovom ponovno do sjedišta HDZ-a.

>>Kronologija prosvjeda: Blokirani kod stadiona u pokušaju da dođu do premijerkinog stana

Od barikade do barikade
Premda su često nailazili na barikade ili samo policijske kordone, koje su im priječile prilaz Markovu trgu, sjedištu HDZ-a, NSK, premijerkinu stanu..., prosvjednici su spontanim određivanjem smjera kretanja poprilično namučili policiju koja se morala razletjeti po cijelom gradu, a gdjekad su prosvjednike preduhitrili tek za koju minutu.

Kuda god su prolazili, buntovnici su, izvikujući razne parole: “Jaco, odlazi!”, “HDZ – lopovi!”, “Bojte se naroda!”, “Hoćemo izbore!”..., izazivali odobravanje građana koji su im podršku davali trubeći iz automobila.

Komentara 474

BL
Blizard
04:44 01.03.2011.

kretenu vozat ces se ti po lepoglavi ....hi.

Avatar Relaksacijaa
Relaksacijaa
08:04 01.03.2011.

Gdje se za kriminal ide i u zatvor

OB
-obrisani-
14:35 01.03.2011.

atrpimir kaže.budala.... atrpimir....da je....HDZ.... ljevičarska stranka ..kao i Vesna Pusić . pa dali se takva budala može igdje na Svijetu izliječiti.......ja mislim da ..NE !!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije