Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zagreb

Prosvjednici: Neka Brammertz na odlasku povede i sve izdajnike!

prosvjed za brammertza (1)
Foto: Anto Magzan/PIXSELL
1/5
04.05.2011.
u 17:31

Na pitanje zašto blokiraju ulicu, jedan od vođa "Facebook-prosvjeda" Dean Golubić odgovorio je: "Brammertz vjerojatno donosi nove optužnice protiv hrvatskih generala, to je problem".

Oko 16 sati na ulazu u Mesničku ulicu na križanju s Ilicom u Zagrebu okupilo se nekoliko desetaka prosvjednika "facebookovaca" i pripadnika inicijative Stop progonu hrvatskih branitelja koji su prosvjedovali zbog dolaska glavnog haaškog tužitelja Sergea Brammertza.

– Ova spodoba (Serge Brammertz op.a.) nije dobro došla u Hrvatskoj. Poručujemo da, kad napušta našu državu, povede sve izdajnike sa sobom – rekao je Boris Prebeg, jedan od vodećih ljudi spomenute braniteljske inicijative.

Nakon što se skup razišao nešto poslije 16.30 sati, dio okupljenih odlučio je blokirati Mesničku ulicu sjeverno od križanja sa Streljačkom ulicom.

Na pitanje zašto blokiraju ulicu, jedan od vođa "Facebook-prosvjeda" Dean Golubić odgovorio je:

– Brammertz vjerojatno donosi nove optužnice protiv hrvatskih generala, to je problem.

Dodao je da blokadom žele pokazati da im je onemogućeno slobodno kretanje vlastitom državom jer, kaže, samo se žele "prošetati" Markovim trgom.

Četiri marice i dva policijska vozila kao i dvadesetak policajaca osiguravalo je prosvjed. Zbog blokade prometa autobusna linija od Tuškanca do Sabora nije vozila.

Ključne riječi

Komentara 40

OB
-obrisani-
20:36 04.05.2011.

Nisu krivi EU činovnici već mi koji imamo pravo na izborima okružit čestite ljude a sabor smo napunili sve do jednog zastupnika ološem i kriminalom

Avatar vitez
vitez
22:41 04.05.2011.

Mađarski predsjednik Pal Schmitt je na uskršnji ponedjeljak potpisao novi mađarski Ustav. On stupa na snagu s 1. siječnjem 2012. godine. To je drugi pravni akt koji je ove godine donesen u Mađarskoj, a koji je izazvao salvu napada i kontroverzi unutar EU-a, prije svega onih snaga koje ne prihvaćaju kršćanstvo kao jednu od temeljnih vrijednosti europske uljudbe. Prvi je bio Zakon o medijima koji je sročen prema obrascu sličnog zakona kod brojčano najvećih EU nacija. Već u tim napadima došlo je do izražaja kako u EUropi postoje (najmanje) dvostruki kriteriji kada su u pitanju temeljna ljudska prava, poput slobode govora (medija). Jednakom žestinom sada se kritizira mađarski Ustav jer da nije „kompatibilan\" s EUropskim ustavnim „normama\"!? Najviše se kritizira što novi Ustav definira mađarsku državu kao državu koja se temelji na „kršćanskom razumijevanju vrijednosti\". U preambuli Ustava stoji: „ Mi prihvaćamo snagu kršćanstva za održavanje nacije...prihvaćamo da je najvažniji okvir našeg zajedničkog življenja obitelj i nacija... temeljne vrijednosti naše zajedničke pripadnosti su odanost, vjera i ljubav...\" Kritičare ponajviše smeta „duh Ustava\" – koji je prema njima pretjerano kršćanski i nacionalan! A to je za pristaše EUrope kao nekakvog antinacionalnog, amorfnog i izmiksanog konglomerata nekakve nadnacije u „nastajanju\", nekakvog „bosanskog lonca\" ravno „bogohuljenju\" na početku „njihovog\" 21. stoljeća! Naslov članka u „Katholisches, Magazin für Kirche und Kultur\" (Katoličko, magazin za Crkvu i kulturu) zapravo kazuje sve: \"Ideologischer Hass gegen Ungarns neue Verfassung wegen nationaler Identität und christlichen Wurzeln\" (Ideološka mržnja prema novom mađarskom Ustavu zbog nacionalnog identiteta i kršćanskih korijena).

OB
-obrisani-
20:31 04.05.2011.

Hm... sjećam se da se ovdje pisalo za prosvjednike da u nezaposleni i lezilebovići itd... što je s ovima? Imaju li oni nešto za raditi ili uopće ne moraju raditi?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije