Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neredi u Prištini

Prosvjednici molotovljevim koktelima i kamenjem gađali policiju

kosovo, priština, prosvjed
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
13.10.2015.
u 07:35

Do nereda je došlo nakon što je uhićen Albin Kurti koji je prije nekoliko dana bacio suzavac u kosovskom parlamentu zbog sporazuma sa Srbijom

Policija je suzavcima tjerala prosvjednike i aktiviste pokreta "Samoopredjeljenje" koji su u Prištini kamenjem i molotovljevim koktelima gađali policijsku postaju tražeći da se pusti na slobodu bivši čelnik pokreta i zastupnik u kosovskog parlamentu Albin Kurti.

Kurti je, naime, uhićen jer je prošli tjedan u Skupštini Kosova bacio suzavac kao prosvjed na nedavno potpisani sporazum Srbije i Kosova kojim se predviđa osnivanje Zajednice srpskih općina na Kosovu.

Dvjestotinjak prosvjednika izvikivalo je Kurtijevo ime dok su bacali kamenje na policiju, piše BBC.

Kurti je nakon ispitivanja pušten na slobodu.

– Nećemo odustati. Ostanimo ujedinjeni – rekao je Kurti kad je izašao pred svoje simpatizere.

Zbog prosvjeda Priština je bila nekoliko sati paralizirana, a u neredima je lakše ozlijeđeno devet policajaca. Zapaljeno je nekoliko vozila, a osim policijske postaje, oštećene su i prostorije Demokratske stranke Kosova Hashima Thaçija.

>> Šok u Beogradu: Priznanje Kosova vide kao uvjet za članstvo Srbije u EU

Komentara 1

OP
opančar
10:23 13.10.2015.

neću kramp u ruke, samo bre znam da radim bakaljav i sljadoled.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije