Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izišli na ulice

Prosvjedi u SAD-u sve veći. Obama: Suzdržite se od nasilja!

george zimmerman,prosvjedi (1)
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
15.07.2013.
u 11:02

Na Zapadnoj obali zabilježeno je nekoliko incidenata. Zapaljene su zastave, napadnut je putnički vlak, a zapaljeno je i nekoliko vatri na ulicama. Nisu pošteđeni ni izlozi trgovina, a uništen je i jedan policijski automobil.

Oslobađajuća presuda za 29-godišnjeg Georga Zimmermana digla je na noge građane SAD-a koji su izašli na ulice prosvjedujući protiv ovakve odluke suda. U Los Angelesu prosvjednici su bacali kamenje i baterije na policajce koji su ih okružili. Jedna je osoba uhićena, ali su iz policije priopćili da su prosvjedi uglavnom bili mirni. Zbog prosvjeda zatvorene su bile ulice u tom gradu, ali i u San Franciscu.

U New Yorku stotine prosvjednika marširalo je cik-cak kroz ulice kako bi izbjegli policiju na putu prema Time Squareu. Nosili su natpise na kojima je pisao: "Pravda za Trayvon Martina!"  i "Nema pravde, nema mira", javlja Guardian. 

I Beyonce je tijekom svog koncerta u Nashvilleu zamolila za trenutak šutnje za ubijenog Trayvona Martina.

Na Zapadnoj obali zabilježeno je nekoliko incidenata. Zapaljene su američke i kalifornijske zastave, dogodio se napad na putnički vlak, a zapaljeno je i nekoliko vatri na ulicama. Nisu pošteđeni ni izlozi trgovina, a uništen je i jedan policijski automobil.

Istodobno, američki predsjednik Barack Obama izjavio je da je svjestan da će ova odluka suda uzrokovati i veće nerede na ulicama, ali pozvao je građane da poštuju presudu i da se suzdrže od bilo kakvog nasilja.

Podsjetimo, Zimmerman je tamnoputog 17- godišnjeg Martina ubio kada je u veljači prošle godine jedne kišne noći išao u posjet ocu. Mladić je bio nenaoružan i nosio je kapuljaču na glavi. Policija ga je privela tek šest tjedana nakon ubojstva. Pravdala je to zakonom koji građanima omogućava uporabu oružja ako osjete neizbježnu opasnost.

>>Zimmerman oslobođen optužbi za ubojstvo tamnoputog tinejdžera

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije