Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"masovni pokolj"

Prosvjedi u Albaniji jer će za Dan neovisnosti zaklati 1000 janjaca

janjci
Hrvoje Jelavić/Pixsell
28.11.2012.
u 08:25

Taj "masovni pokolj", kako su ga nazvali članovi mladeži oporbene Socijalističke stranke koji su u utorak prosvjedovali ispred premijerova ureda noseći transparente i velike fotografije janjadi, izazvao je brojne proteste

Danas će, u povodu proslave 100. godišnjice neovisnosti Albanije, a u organizaciji vlade premijera Salija Berishe, u toj zemlji biti zaklano 1000 janjaca, piše The Guardian.

Taj "masovni pokolj" kako su ga nazvali članovi mladeži oporbene Socijalističke stranke koji su u utorak prosvjedovali ispred premijerova ureda, noseći transparente i velike fotografije janjadi, izazvao je brojne proteste.

– Smatramo da se Albanija može ponositi mnogim stvarima i ličnostima poput Majke Terezije i Blues Brothersa, no ovakvom grotesknom svečanosti zasigurno ne – kazao je jedan član mladeži Socijalističke stranke.

Među brojnim uzvanicima na proslavi u Tirani trebala bi se naći i tri predsjednika te pet premijera, a janjetina će se posluživati gostima na dva stola duga po 200 metara. 

Albanija je proglasila svoju neovisnost od Osmanskog carstva 28. studenoga 1912., kada se crveno-crni stijeg nacionalnog heroja Skanderbega zavijorio u gradu Vloreu.

>>Proslava 100. godišnjice neovisnosti Albanije u Zagrebu

 

Ključne riječi

Komentara 1

LJ
ljubica1950
08:42 28.11.2012.

Zacudjuje me zasto nisu uzeli 1000 svinja za proslavu umesto 1000 janjaca ???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije