Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROTIVNICI NOVIH MJERA

Prosvjedi ispred osječkog KBC-a: 'Ne želimo da se vrši pritisak na zdravstvene djelatnike'

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/5
04.10.2021.
u 10:45

Šest pozitivnih djelatnika za koje se u nedjelju utvrdilo da su pozitivni stavljeno je kućnu izolaciju

Petnaestak osoba s transparentima, koji nisu nužno medicinski radnici, nego protivnici novih mjera, okupili su se u ponedjeljak ujutro pred Kliničkim bolničkim centrom Osijek. 

- Želimo podržati sve medicinske djelatnike koji po slobodi savjesti odlučuju, znamo o čemu. Ne želimo da se vrši pritisak ni na njih, ni sutra na neke druge djelatnike, ni preksutra na našu djecu – rekla je prosvjednica Brankica Jonjić.

U osječku je bolnicu ujutro stigao i Gordan Žanić, ravnatelj Uprave za financijske poslove i javnu nabavu Ministarstva zdravstva.

- Došao sam kako bih se uvjerio obavlja li se najavljeno testiranje i kakav mu je ishod. Pohvalio bih vodstvo bolnice jer su još jučer testirali svoje zaposlenike. Testirana su 322 djelatnika, a šest ih se pokazalo pozitivno, asimptomatičnih, što je još jedna potvrda da je trebalo testirati – rekao je Žanić. Na upit koliko će porezne obveznike stajati testiranje zdravstvenih djelatnika u Hrvatskoj, nije mogao precizno odgovoriti.

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

- Trenutačno zbrajamo koliko će uopće testiranja biti u sustavu, a kad dobijemo brojke, moći ćemo reći koliko će sve to stajati – kazao je.

Što se tiče samog ulaza u KBC Osijek, jučer se ništa nije promijenilo.

- Djelatnici imaju poseban ulaz, pokriven termovizijskom kamerom, znači i dalje imamo obvezu mjerenja temperature kod dolaska na posao. A što se tiče provjere Covid potvrda ili potvrda nadležnog liječnika, one su prikupljenje proteklog tjedna na klinikama, imamo registratore sa svim potvrdama, znamo tko ima imunost, a tko nema i treba ići na testiranje – pojasnio je princip ravnatelj KBC-a Osijek Željko Zubčić.

Šest pozitivnih djelatnika za koje se u nedjelju utvrdilo da su pozitivni stavljeno je kućnu izolaciju.

VIDEO U nekoliko gradova prosvjedi ispred bolnica zbog uvođenja Covid potvrda, Berošu vikali: “Izdaja! izdaja!”

- Nažalost, pokazalo se kako je njih troje imalo kontakte posljednjih 48 sati, to je zapravo primjer neodgovornosti i protiv toga se moramo boriti – dodao je Zubčić, ističući kako mu je "drago što je većina radnika pokazala discipliniranost, odgovornost i timski rad".

- Koliko ja znam, nije bilo odbijanja testiranja. Sljedeće je testiranje u srijedu, a oni koji dežuraju vikendom, morat će se testirati još jednom pred vikend, dakle ukupno tri puta u tjednu – naveo je.

Najveći postotak cijepljenih u KBC-u Osijek, iznio je, postigli su nezdravstveni djelatnici, a slijede liječnici sa 87 posto. 

- Nikoga nećemo siliti na cijepljenje – zaključio je.

>> VIDEO Vili Beroš nakon prosvjed ispred KBC-a Zagreb: 'Kao ministru zadatak mi je osigurati sigurnost'

Komentara 8

Avatar Mega_London
Mega_London
11:24 04.10.2021.

Ako se testiranjem podiže sigurnost zdravstvenih djelatnika i pacijenata, onda neka se testiraju SVI !!!!

DL
dvanaest_legija
11:42 04.10.2021.

Kovid totalitarizam se mora sasjeći u korjenu!

Avatar IVANIVANIVAN
IVANIVANIVAN
11:04 04.10.2021.

Svi imamo jasno mišljenje o novinarima i političarima ali ni u najluđim snovima nisam pomislio da ću u tu vreću strpati znastvenike i doktore .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije