Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
istraživanje

Prosvjede protiv Vlade podupire 70 posto građana

prosvjedi (1)
Filip Brala/Pixsell
06.03.2011.
u 14:01

a konkretno pitanje ankete "tko bi nas mogao izvući iz krize", guverner HNB-a Željko Rohatinski dobio je najviše glasova, 13,8 posto. 37 posto građana ne zna tko bi uopće mogao zemlju izvući iz krize

Čak 70 posto građana podupire prosvjede protiv Vlade, pokazalo je istraživanje što su ga na reprezentativnom uzorku od 600 ispitanika proveli HTV i agencija Hendal.

 

21 posto građana izjasnilo se protiv prosvjeda, a ostali su neodlučni. Neodlučnih da zaista izađu na ulice ima i među 70 posto građana koji su poduprli prosvjede, tako se tek 33 posto od tog broja izjasnilo da su spremni izaći na ulice i priključiti se povorci nezadovoljnika.

80 posto građana podršku je dalo prosvjedima branitelja, uz napomenu kako je anketa provedena prije nego li je Tihomir Purda pušten.

62 posto građana smatra da Vlada treba što prije raspisati prijevremene izbore. Njih 26, 2 posto je protiv skorog izlaska na birališta.

Na konkretno pitanje ankete "tko bi nas mogao izvući iz krize", guverner HNB-a Željko Rohatinski dobio je  najviše glasova, 13,8 posto. Zoran Milanović dobio je tek 5,8 posto, a premijerka Jadranka Kosor još manje, 3,3 posto glasova. Slijedi Dragutin Lesar i za njim ostala politička elita - Čačić, Pusić, Josipović, Jurčić.

37 posto građana ne zna tko bi uopće mogao zemlju izvući iz krize, a 8,2 posto ispitanika HTV-ove i Hendalove ankete smatra kako Hrvatsku nitko ne može izvući iz krize.

Komentara 25

HT
hdz=Titanik
14:27 06.03.2011.

Kud tone ovaj brod kud bagru odnosi i dali itko zna sto narod sprema Kud vodi ovaj put kojim smo krenuli od svega samo znam Povratka nema....

DE
dejan
19:45 06.03.2011.

Te tri slatke riječi...daj se svleči...

OB
-obrisani-
14:54 06.03.2011.

Karamarko je potrošio više proračunskog novca nego li je imao pravo . i to na čuvanje Banske Deve i Pijanca..i HDZ-a..........OSTAVKA.....OSTAVKA !!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije