Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Banka ili banda'

Prosvjed protiv švicarca i u Beogradu

švicarski franak
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
28.03.2015.
u 21:39

Tijekom šetnje od zgrade NBS do zgrade Vlade Srbije prosvjednici su uzvikivali "Lopovi, lopovi" i "Cico veštice"

I Beograđani prosvjeduju protiv kredita u švicarskim francima. Nekoliko stotina građana okupljenih u udruženju bankarskih korisnika "Efektiva" blokiralo je promet u subotu oko 13.30 sati u Nemanjinoj ulici ispred zgrade Vlade Srbije, piše Beta Press. 

Prosvjed je počeo ispred zgrade Narodne banke Srbije (NBS), a prosvjednici su zahtijevali od mjerodavnih institucija konverziju kredita u švicarskim francima u euro kredite po paritetu koji je vrijedio na dan isplate kredita, ravnopravan odnos u dijalogu s NBS i poslovnim bankama, kao i povrat nezakonito naplaćenog novca po osnovi povećanja kamata i raznih bankarskih provizija.

Građani koji su tijekom 2007. i 2008. godine uzimali kredite u švicarskim francima držali su transparente na kojima je pisalo "Banka ili banda" "Pirateus banda" "Tužba za priču, prenesi dalje" "Pireus ili kradadeus".

Tijekom šetnje od zgrade NBS do zgrade Vlade Srbije prosvjednici su uzvikivali "Lopovi, lopovi" i "Cico veštice". Skup je osiguravala policija.

>> Dužnici u francima upalili 1000 lampiona ispred HNB-a

>> 'Cijela Hrvatska je pod ovrhama, a vi bježite iz Sabora dok ja govorim'

>> Jak franak šteti švicarskom turizmu

Komentara 8

IV
Ivanveliki
22:37 28.03.2015.

Pa bravo autoru, druga rečenica i već greška. Nije to bilo u nedjelju, nedjelja je sutra! Bilo je danas, u subotu 28.ožujka 2015. godine Gospodnje! Ajd ispravite to, ne sramotite se...

Avatar dobry
dobry
17:10 29.03.2015.

Ono "kradadeus" mi zvuči odnekud poznato!???

Avatar deziderij
deziderij
10:01 29.03.2015.

Švicarsku valutu franak nazivati "švicarcima" je nešto najkretenskije i idiotskije što se može ćuti u našim medijima. Kako bi bilo da kredit u kunama nazivamo hrvatima ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije